in

Boris Johnson, cu picioarele pe masă la Palatul Elysee. Macron a privit amuzat

Boris Johnson a efectuat prima sa vizită în străinătate ca premier, la Palatul Elysee. Premierul britanic s-a simțit joi ca acasă și nu a ezitat să-și așeze picioarele pe mobila din reședința prezidențială franceză, notează Reuters.

Johnson, care nu s-a jenat niciodată să joace rolul clovnului în cariera sa politică, a fost filmat glumind în fața camerelor și așezându-și pentru scurt timp piciorul drept pe o măsuță de cafea în Palatul Elysee, în prezența președintelui Emmanuel Macron, după care le-a făcut un semn cu mâna fotografilor din sală.

Macron a privit, părând amuzat.

Scena a avut loc după ce Johnson și Macron s-au adresat jurnaliștilor în curtea de la Elysee, ocazie cu care președintele francez a avertizat că nu mai este timp pentru rescrierea acordului de divorț cu Uniunea Europeană până la 31 octombrie, data prevăzută pentru Brexit. Președinția franceză a comunicat ulterior că discuțiile au fost ‘constructive’ și ‘aprofundate’.
Criză acută de muncitori: «Suntem o ţară în pericol de dispariţie»

Elevi români, hărțuiți la școli din Marea Britanie: „Strigau după mine «Ukip» și că ar trebui să mă întorc la mine în țară”