in

Brexit. Drepturile consumatorilor sunt în pericol din cauza întârzierii negocierilor

Guvernul britanic nu mai are timp să se asigure că protecția consumatorilor și a afacerilor vor continua după Brexit, scrie The Independent.

Potrivit acestei publicații, Oficiul Național de Audit a arătat că există o incertitudine în momentul de față cu privire la Brexit, ceea ce va face ca funcționarii să nu poată asigura faptul că protecția UE privind consumatorii și afacerile va fi transpusă în legislația britanică înainte de martie 2019.

Într-un raport, instituția avertizează că miniștrii trebuie să respecte termenul limită (martie 2019) pentru transferul protecțiilor UE existente, în legislația britanică, inclusiv cele referitoare la drepturile consumatorilor și concurența loială între afaceri.

Multe dintre acestea sunt necesare pentru a permite companiilor britanice să facă comerț cu țările UE.

Guvernul a estimat că cel puțin 1.000 de modificări legislative trebuie făcute înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, în martie anul viitor, însă multe dintre ele depind de natura relațiilor viitoare pe care Marea Britanie o negociază cu Bruxelles-ul.

Printre lucrările care trebuie finalizate înainte ca Marea Britanie să părăsească UE este crearea unui sistem britanic pentru a asigura că produsele sunt sigure, deoarece Marea Britanie se bazează acum pe legile europene. De asemenea, va trebui dezvoltată o nouă metodă de soluționare a plângerilor consumatorilor cu privire la companiile din alte țări ale UE.

Marea Britanie ar putea avea de asemenea nevoie să găsească modalități de garantare a faptului că bunurile care intră în țara din UE respectă standardele britanice. În prezent, testele de siguranță se efectuează numai cu privire la produsele provenite din țări din afara UE.

 

Marea Britanie. Ministrul pentru Brexit respinge planul de negociere cu UE al premierului May

Român atacat în Bournemouth. Poliția: „A fost un atac neprovocat”