in

Brexit. Europarlamentar olandez, acuzații la adresa politicienilor britanici: „Este vina voastră”

Un eurodeputat olandez a lansat un atac la adresa Parlamentului britanic pe care îl acuză pentru situația actuală a Brexit, înaintea votului de astăzi asupra acordului pentru Brexit, scrie Daily Express.

Vorbind la BBC Newsnight, europarlamentarul Sophie in ‘t Veld a concluzionat că politica britanică se află în haos, iar parlamentarii sunt vinovați pentru asta.

In ‘t Veld a concluzionat că UE este pregătită, dar Parlamentul britanic este mai preocupat să joace șah politic, decât să vină cu o soluție viabilă. Theresa May este puțin probabil că va câștiga votul de azi, iar europarlamentarul olandez dă vina pentru situația actuală pe politicieni.

„UE este gata, avem un acord și doamna May îl va prezenta Parlamentului, dar nu există nicio unitate în politica britanică”, a spus ea.„UE este acuzată că este dificilă sau intransigentă, dar nu este. Marea Britanie a decis să părăsească UE și acum s-au negociat termenii. Noi nu renegociem termenii Uniunii Europene”, a mai declarat europarlamentarul olandez.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn a amenințat că, dacă acordul va pica, va cere un vot de neîncredere în Guvern.

Corbyn a adăugat că primul ministru conduce țara pe o cale “nesăbuită”.

Parlamentul a respins acordul Guvernului May pentru Brexit. Ce se întâmplă în continuare…

Brexit. Băncile avertizează: O criză ca în anii ’30. Catastrofă economică și socială

Parlamentul a respins acordul Guvernului May pentru Brexit. Ce se întâmplă în continuare…