in

Britanicii ar putea mânca mai prost după Brexit, o dată ce standardele UE ar fi eliminate



UE este cel mai mare partener comercial al Marii Britanii pentru sectorul alimentar, cu contracte în valoare de 110 miliarde de lire sterline, scrie The Independent.

Însă este posibil ca după Brexit mâncarea din UE să nu mai poată intra pe piața britanică, iar standardele europene să nu mai fie respectate. Asta înseamnă că britanicii ar putea mânca mai prost, importând produse din țări care nu respectă norme serioase.

Deputații din Comisia pentru Agricultură a Camerei Comunelor cer guvernului să „nu sacrifice standardele UE pe altarul importurilor ieftine”, se mai arată în The Independent.

Parlamentarii avertizează că trebuie să existe mai multă claritate cu privire la viitorul industriei alimentare și a agriculturii, inclusiv o analiză sectorială, și a cerut miniștrilor să ia în considerare înființarea unui fond pentru industria alimentară care să se adapteze la Brexit.

Importurile de alimente din Uniunea Europeană reprezintă 70% din cele din totalul pentru sectorul agricol. În același timp, 60% din exporturile din Regatul Unit din acest sector merg către UE.

Deocamdată nu există garanții că un viitor acord comercial și vamal între UE și Marea Britanie ar permite ca lucrurile să se desfășoare ca și până acum, fiind posibil ca Marea Britanie să se supună, după Brexit, la regulile Organizației Mondiale a Comerțului, ceea ce ar înseamna un impact semnificativ asupra agriculturii.

Neil Parish, președintele comisiei, a declarat: „Pentru a proteja mijloacele de existență ale fermierilor din Regatul Unit și a garanta securitatea alimentară internă post-Brexit, este vital ca guvernul să-și articuleze viziunea de a proteja ambele (exportul și importul – n. Red.).”

Un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat: „Plecarea din UE ne oferă o oportunitate de aur pentru a încheia tranzacții ambițioase de comerț liber, sprijinind în același timp fermierii și producătorii noștri să crească și să vândă mai multe alimente britanice.”

VIDEO – Cornwall. Românii lucrători în agricultură protestează împotriva raidurilor anti-sclavie: „NU SUNTEM SCLAVI!”

Guvernul Marii Britanii a refuzat să facă public adevărul despre Brexit. „Nu ar trebui să publicăm așa ceva”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UKIP: Islamul este „cultul morții, a fost propagat prin invazie, violență și intimidare”

Românii vând ilegal țigări pe Facebook. Cum eludează regulile comunității virtuale