in

Ce le transmite ambasadorul Paul Brummell românilor din Marea Britanie

Românii din Marea Britanie ar trebui să fie liniștiți în legătură cu viitorul lor, chiar dacă Regatul Unit se pregătește să iasă din Uniunea Europeană, spune ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

De ziua Europei, ambasadorul Marii Britanii spune că după ce țara sa părăsește UE, România va deveni al șaselea stat din structură ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus, scrie Digi24.

„Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că își păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene crede că România are ca prim punct al agendei sale externe preluarea conducerii Uniunii în 2019.

„Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România, pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a spus Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Diplomaţii au schimbat impresii în cadrul unui eveniment organizat pentru de ziua Europei, în București.

Întâlnire Dăncilă – Brummell, pe tema protecției drepturilor românilor din Marea Britanie după Brexit

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București: „Corupția este o problemă și Marea Britanie”

Fermierii români, nevoiți să își vândă oile. Ciobanii au plecat să muncească în Anglia

Transport ilegal de crocodili pe aeroportul Heathrow. Urmau să fie mâncați