in

Ce slujbe se mai caută din Marea Britanie

Șofer pe ambulanţă, director de pompe funebre, model şi bibliotecar se numără printre cele mai căutate slujbe în Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat recent de o agenţie de recrutări online.Specialiştii de la site-ul de recrutări online Adzuna au descoperit că printre ale joburi populare se află şi cele de controlor de trafic aerian sau manipulant de bagaje în aeroporturi.

Experţii s-au declarat surprinşi de faptul că şoferul de ambulanţă ocupă prima poziţie în topul celor mai căutate locuri de muncă din Marea Britanie, deoarece salariul anual asociat unui astfel de loc de muncă este de doar 16.634 de lire sterline, mult sub salariul mediu din această ţară.

Pe locul al doilea s-a clasat slujba de director cu atribuţii non-executive (salariu mediu anual de 32.952 de lire sterline), iar directorul de pompe funebre încheie podiumul, pe locul al treilea (23.672 de lire sterline). Controlorul de trafic aerian (32.959 de lire sterline) s-a situat pe poziţia a patra.

„Datele noastre arată că piaţa locurilor de muncă din Marea Britanie este înfloritoare, cu o varietate de oferite diferite, pentru a se potrivi cu diversitatea populaţiei noastre”, a declarat Doug Monro, expert la Adzuna.

„Britanicii sunt mai mult interesaţi de sarea şi piperul vieţii decât de salariu. Cel mai relevant aspect în acest sens este faptul că şoferul pe ambulanţă a devenit cel mai căutat loc de muncă. Asta ne arată că britanicul vrea să ofere ceva înapoi comunităţii şi să facă parte din ceva care este mai presus de scenariul în care angajatul se mulţumeşte să vină acasă cu un salariu mare, aspect ce dezvăluie o cultură a iubirii în defavoarea banului”, a adăugat acelaşi expert.

Peste 10.000 de slujbe vor dispărea din Marea Britanie până la Brexit


Directorul MI5 avertizează în legătură cu atacurile teroriste. 12 atentate au fost prevenite în Marea Britanie în ultimul an

Jumătate din tinerii români se gândesc să părăsească țara în următorii cinci ani