in

Europarlamentar român către doi colegi britanici pro-Brexit: „Plecați acasă!”

Schimburi dure de replici în Parlamentul Europena între mai mulți eurodeputați. Doru-Claudian Frunzulică a făcut comentariile la adresa colegilor lui britanici Janice Atkinson și Steven Woolfe în timpul unei dezbateri la Strasbourg.

Atkinson a fost oprită la jumătatea cuvântului de președintele Parlamentului, care a spus că vorbește prea repede pentru interpreții care oferă traducere simultană în alte 23 de limbi.

Atunci, Atkinson a răspuns că nu dorește să comunice cu alți parlamentari, ci cu politicienii și alegătorii britanici de acasă.

„Nu am fost trimisă aici să vorbesc cu niciunul dintre voi, am fost trimisă aici pentru a apăra poporul britanic”, a declarat fosta deputată UKIP, care se află acum în același grup cu Frontul Național Francez.

Ea a adăugat: „Cei mai mulți dintre voi înțelegeți engleza, engleza este limbă universală”.

După ce a fost rugată să se așeze, Atkinson a ieșit din cameră.

Discursul ei a fost urmat de cel al unui alt europarlamentar pro-Brexit, Steven Woolfe, fost membru UKIP, acum independent.

„De ce sunteți în Parlamentul European?”, a întrebat europarlamentarul român. „Ar trebui să mergeți acasă pentru a vorbi, pentru că aici vorbiți cu europenii. Vorbiți tuturor țărilor și popoarelor din Uniunea Europeană. De ce nu vă duceți acasă? Probabil ar fi timpul”, a continuat acesta.

Woolfe a spus: „Voi pleca acasă la sfârșitul lunii martie 2019, datorită celor 17,4 milioane de oameni care au decis că Brexit este un viitor mai strălucit pentru Marea Britanie, în afara Uniunii Europene”.

Marek Jurek, un europarlamentar polonez din același grup ca și conservatorii britanici, a cerut președintelui Parlamentului să-l sancționeze pe Frunzulică pentru comentariile sale.

El a spus: „Domnul Frunzulică a pus la îndoială legitimitatea membrilor care au fost votați de cei care au vrut să părăsească Uniunea Europeană. Nu putem face acest lucru dacă vrem să fim serioși în ceea ce privește democrația în Parlamentul European”.

Vicepreședintele Parlamentului, Mairead McGuinness, care a prezidat dezbaterea, a declarat că nu are nimic de adăugat, deoarece Woolfe a avut șansa de a răspunde.

Theresa May îi răspnde unui europarlamentar român: „ Regatul Unit va rămâne o ţară deschisă şi tolerantă”

Se votează Legea Brexit. Ce le-a transmis Theresa May parlamentarilor conservatori

Ambasadorul Marii Britanii își încheie mandatul în România. La recepția de despărțire Paul Brummell a recitat din Alecsandri