in

FOARTE IMPORTANT! Până când vă veți putea înregistra pentru a deveni rezident în Marea Britanie după Brexit

Guvernul Marii Britanii a publicat ultimele informații cu privire la sistemul pentru înregistra rea cetățenilor UE din Regatul Unit.

Ministerul de Interne lucrează la elaborarea unui nou sistem care să permită cetățenilor rezidenți ai Uniunii Europene și membrilor familiilor acestora să obțină statutul de imigrant în Marea Britanie de care vor avea nevoie pentru a rămâne aici permanent.

Schema va fi complet deschisă până la 30 martie, anul viitor, iar cetățenii UE și membrii familiilor acestora vor putea aplica până la 30 iunie 2021, în conformitate cu proiectul acordului de retragere.

Testarea este deja în desfășurare. Începând cu luna august, cetățenii UE care lucrează pentru un număr mic de trusturi NHS și universități din nord-vestul Angliei, precum și studenții din aceste universități, au putut solicita statutul în cadrul schemei.

O nouă etapă de testare va începe luna viitoare. Aceasta va implica mai multe organizații din Marea Britanie, inclusiv instituții de învățământ superior și organizații din sectorul sanitar și social mai larg. Testarea sistemului cu solicitanți reali ajută Ministerul de Interne să asigure funcționarea eficientă a noului sistem atunci când acesta se va deschide complet.

În acest moment, dacă vă aflați în situația descrisă mai sus nu trebuie să faceți nimic. Cetățenii UE care pot candida în ultima fază de testare vor primi informații de la angajatorul lor.

A început prigoana? Româncă rezidentă de 17 ani în Marea Britanie, somată să părăsească țara

Român de 21 de ani, ucis cu sânge rece în Stratford. Cinci bărbați condamnați la Old Bailey

Cum locuiește fiica Andreei Esca în Anglia. Alexia și-a filmat camera de cămin pentru fanii săi de pe Youtube