in

Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată până în luna mai

Camera Comunelor a aprobat, în cursul nopții de miercuri spre joi, o moțiune prin care obligă Guvernul May să ceară amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru a evita un Brexit fără niciun acord.

Proiectul de lege, inițiat de Yvette Cooper, din Partidul Laburist de opoziție, a trecut la limită de Camera Comunelor, cu 313 voturi pentru și 312 împotrivă, potrivit Sky News.

Moțiunea îi oferă astfel premierului Theresa May un nou mandat pentru a cere amânarea Brexit prin prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene.

Proiectul a fost adoptat rapid, în contextul în care primul ministru britanic a lansat negocieri cu Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, pentru identificarea unor soluții comune în scopul depășirii impasului Brexit.

Marea Britanie ar mai putea obţine o amânare a procesului de Brexit până pe 22 mai dacă parlamentarii britanici vor aproba acordul privind ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Executivului UE, Jean-Claude Juncker.

Premierul britanic Theresa May a informat marţi că intenţionează să ceară o nouă amânare a ieşirii Marii Britanii din UE, pentru a putea evita un Brexit fără acord.

“Dacă Marea Britanie poate să adopte acordul de retragere până pe 12 aprilie, atunci UE ar putea accepta o amânare până pe 22 mai”, a declarat Juncker.

Cu toate acestea, dacă acordul este din nou respins, atunci o nouă amânare nu va mai fi posibilă, a adăugat acesta, avertizând că acest lucru ar putea afecta alegerile europene.

O tânără renunță la cetățenia română, după ultimul drum acasă: „Aş lua pe toată lumea dragă de acolo”

Și-a bătut cu bestialitate copiii ca să se răzbune pe soția sa plecată în Anglia. „Băi, vă omor, băi bulangiilor”