in

IMPORTANT! Ambasada României la Londra a deschis un Birou pentru eliberarea Titlurilor de Călătorie

În vederea acoperirii numărului mare de servicii consulare solicitate de cetățenii români din Marea Britanie care nu mai au documente de călătorie sau le au expirate, dar intenționează să călătorească în România, Ambasada României la Londra anunță deschiderea Biroului eliberări Titluri de călătorie.

Biroul va funcționa în perioada 3 iunie – 30 august 2019, și va elibera titluri de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în România la adresa Chiswick Town Hall, Heathfield Terrace, Turnham Green, Chiswick, Londra, W4 4JN .

Este vorba despre o structură temporară, pentru a acoperi cererea crescută de Titluri de călătorie care se înregistrează pe timpul verii.

Informații generale:programul de lucru cu publicul pentru eliberarea titlului de călătorie este de Luni – Joi. Depunerea actelor se face în intervalul 09-13.00, iar ridicarea între orele 13.00-15.00;

– se eliberează celor care trebuie să călătorească în România în maxim 10 zile lucrătoare (2 săptămâni) și nu dețin pașaport sau carte de identitate valabilă;
– acest serviciu nu necesită programare prealabilă! Toate titlurile de călătorie se vor elibera NUMAI pe baza documentelor justificative privind plecarea în România (bilete de avion, rezervări la autocar, BAC etc.) printate;

– fiecare solicitant (părinții pentru minori sau adult) trebuie să prezinte documentele de identitate (certificate de naștere românești sau britanice cu apostilă – forma lungă, cu scris negru, carti de identitate sau pașapoarte) in original si xerocopie;

– sunt necesare 2 poze tip pașaport (poza de la umeri in sus, pe fundal alb) fie pentru copil – dacă titlul este pentru un minor fie pentru adult dacă titlul este pentru un adult;

– este recomandat, în măsura în care se poate, să descărcați Formularul de eliberare titlu de călătorie și să îl aduceți completat, urmând a îl semna și data în fața funcționarilor consulari;

– acest serviciu consular este gratuit;

– de regulă, titlurile de călătorie pot fi ridicate în ziua depunerii cererilor. În cazul în care sunt necesare verificări suplimentare pentru confirmarea identității solicitantului, cererea se înaintează Direcției Generale de Pașapoarte. Procedura de confirmare a identității poate dura 2-14 zile.

– titlul de călătorie se înmânează numai titularului sau, în cazul minorilor sub 14 ani, unuia dintre părinți, care trebuie să prezinte un act valabil de identitate (CI, pașaport sau titlu de călătorie).

– titlul de călătorie este valabil 30 de zile și poate fi folosit doar pentru o singură călătorie către România. După intrarea în România, titlul de călătorie îşi pierde valabilitatea. Pentru a reveni în Marea Britanie, persoana respectivă trebuie să obțină în România o nouă carte de identitate sau un nou pașaport.

– adulții depun cererea personal. Minorii peste 14 ani depun cererea personal și trebuie să fie însoțiți de ambii părinți. În cazul minorilor sub 14 ani este necesară prezența ambilor părinți. În cazul în care unul dintre părinți nu se poate prezenta, este necesară prezentarea unei procuri / declarații notariale din partea părintelui care nu este prezent, prin care părintele să își exprime consimțământul pentru eliberarea unui document de călătorie pentru minor. Procura / declarația poate fi autentificată de un notar public din România sau de o misiune diplomatică / oficiu consular al României din străinătate. Procura / declarația poate fi autentificată și de un notar public / solicitor din Marea Britanie sau din alt stat, dar în acest caz documentul trebuie certificat cu Apostila, conform Convenției de la Haga, sau supra-legalizat.

persoanele care au nevoie de titlu de călătorie pentru a obține o procură pentru reînnoirea cărții de identitate sunt rugate să se programeze pentru eliberarea procurii pe portalul www.econsulat.ro, iar când se vor prezenta la programarea pentru procură li se va elibera și titlul de călătorie, totul la sediul Secției consulare – 344 Kensington High Street, MEIC House, W14 8NS. În această situație, timpii de procesare a cererilor și de așteptare pot fi puțin mai mari.

Recomandări:

Toate documentele necesare se vor prezenta în original și xerocopie.
Pozele și xerocopiile documentelor le puteți face unde doriți dumneavoastră, este foarte important să veniți cu ele deja la îndemână;
Nu parcați pe locurile de parcare ale rezidenților! Căutați locuri de parcare disponibile în apropiere găsiți prin aplicațiile mobile sau prin indicatorii rutieri.

Potrivit Ambasadei României, Titlul de călătorie este documentul care se eliberează de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României cetățenilor români aflați în străinătate care nu mai posedă document de călătorie valabil, numai pentru ca titularul să se întoarcă în țară (România).

Beneficiază de titlu de călătorie cetățenii români care nu mai dețin documente de călătorie românești valabile din următoarele motive:

  • expirare;
  • pierdere;
  • furt;
  • deteriorare;
  • distrugere;
  • nu au deținut niciodată un document de identitate sau călătorie românesc (ex. minori născuți în străinătate) și trebuie să călătorească urgent în România.

Valabilitatea titlul de călătorie este de cel mult 30 de zile într-un interval care nu va depăși șase luni de la data eliberării.

Valabilitatea documentului nu se poate prelungi. În cazuri de expirare, pierdere, furt, deteriorare a titlului de călătorie, se poate solicita eliberarea unui nou document.

Valabilitatea titlului de călătorie încetează de drept la data intrării titularului în România (trecerii frontierei de stat).

Pentru a se întoarce în străinătate, cetățenii români trebuie să obțină de la autoritățile din România un pașaport sau o carte de identitate, deoarece titlul de călătorie nu mai poate fi folosit.

Președintele Trump a ațipit în timpul discursului reginei la banchetul regal

Și-a riscat viața: voia să ajungă în UK cu o plută din sticle și ghivece, n-a uitat panoul solar pentru a încărca telefonul