in

Incendiu devastator la Notre Dame. Mesajul primarului Londrei, Sadiq Khan, de solidaritate cu parizienii

Mai multe personalități politice au transmis mesaje de solidaritate cu Franța și cu Parisul după ce un incendiu devastator a distrus celebra Catedrală Notre Dame.

Și primarul londonez Sadiq Khan a trimis un mesaj, spunând că Londra este alături de suferința Parisului.

„Scene devastatoare cu Catedrala Notre Dame în flăcări. Londra se alătură tristeții Parisului astăzi, și în prietenie pentru totdeauna”, a scris primarul Londrei, Sadiq Khan, pe Twitter.

Vicepreședintele american Mike Pence a trimis un mesaj tot pe Twitter prin care trimite „gândurile și rugăciunile” americanilor pentru pompierii și oamenii din Paris.

„Notre Dame este un simbol al credinței pentru oamnei din întreaga lume – și este sfâșietor să vedem o casă a lui Dumnezeu este în flacări. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu pompierii de la fața locului și cu toți oamenii din Paris”, a scris Mike Pence.

Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat, amânând un discurs televizat, planificat pentru această seară, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee.

Conform primelor informații, incendiul a izbucnit la ora 19, după terminarea programului de vizită.

„Notre Dame. Foc în desfășurare. Evitați zona și facilitați trecerea vehiculeleor de urgență și intervenția poliției”, se arată în mesajul poliției.

Flăcările au cuprins acoperișul catedralei vechi, a cărei construcție a început în anul 1163 și care este cel mai vizitat obiectiv turistic din Paris și cel mai vizitat edificiu cultural din Europa. Un nor imens de fum s-a împrăștiat deasupra orașului, iar cenușa s-a răspândit pe o suprafață întinsă.

Notre Dame a mai fost distrusă de flăcări, în urmă cu mai bine de 200 de ani, pe timpul Revoluției Franceze.

Se întâmplă în România: un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică a şcolii

Florin Andone, sărbătorit în Anglia! Ce mesaj a transmis atacantul lui Brighton de ziua lui