in

Jean-Claude Juncker: «Nu avem intenția să ținem Marea Britanie în UE»

Jean-Claude Juncker cere Marii Britanii să reanalizeze chestiunea Brexit și a respins acuzația cu privire la faptul că Uniunea Europeană are un plan secret ce vizează menținerea Regatului Unit în UE.

„Apreciez a fi nerezonabil ca o parte a opiniei publice din Marea Britanie să considere că este în totalitate de datoria UE să găsească o soluție la toate problemele viitoare ale acestei țări… Vă cer, reanalizați problema și spuneți-ne ce doriți. Propunerile noastre sunt pe masa negocierilor de mai multe luni”, a declarat oficialul european.

„Sunt unii care insinuează că obiectivul nostru este păstrarea prin toate mijloacele a Marii Britanii în sânul UE, dar nu asta este intenția noastră. Noi vrem doar clarificarea viitoarelor noastre relații și respectăm rezultatul referendumului”, a continuat acesta.

În ianuarie, premierul Theresa May trebuie să obțină votul Parlamentului britanic asupra acordului negociat cu Bruxellesul.Revelion însângerat la Manchester. Trei persoane înjunghiate în stația Victoria

Femeie împușcată într-un club din Londra, în noaptea de Anul Nou