in

Juncker: „Regret că David Cameron nu m-a lăsat să mă implic în dezbaterile de la referendum”

Vorbind de relaţiile cu Regatul Unit, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că îi pare rău că n-a putut participa la campania pentru referendumul Brexit ce a avut loc în 2016, în Marea Britanie

„Dacă guvernul condus de Cameron ar fi autorizat exponenţii Comisiei să ia parte la iniţiativele comitetelor filoeuropene, rezultatul ar fi fost cu siguranţă altul. Dacă colegii mei comisari, ar fi avut posibilitatea să participe la dezbaterile pentru referendum din 2016, bunul simţ şi raţiunea ar fi prevalat asupra propagandei confuze a Brexitiştilor. Din păcate, Cameron a spus că n-ar trebui să ne amestecăm şi, în consecinţă, astăzi britanicii se află în situaţia de a se confrunta cu dificultăţi din ce în ce mai mari şi negocieri din ce în ce mai istovitoare”, a spus Junker.

Răspunsurile din parlamentul britanic un au întârziat să apară. Chiar laburiștii, care au fost în tabăra pro-UE la referendum, au reacționat vehement.

„Ideile lui Juncker privind libertatea presei şi răspunsul referendumului asupra Brexit, nu vor face altceva decât să crească profundul dezinteres al cetăţenilor europeni faţă de aroganţii de culoare gri, birocraţi ai BruxellesuluI”, a declarat laburistul Frank Field.

De asemenea, ministrul grec al Economiei, Yanis Varoufakis, a spus că tabăra pro-Brexit ar fi câștigat la scor în cazul implicării lui Juncker la referendum: „Unica hotărâre inteligentă luată de David Cameron a fost tocmai aceea de a-i interzice lui Jucker să participe la iniţiativa comitetelor pentru Remain. Dacă preşedintele Comsiei ar fi intrat în joc în apărarea rămânerii Londrei în Uniune, Brexitul ar fi câştigat un cu 51%, ci cu 80% pentru”.

Brexit. UE, îndemn pentru Guvernul britanic: „Treceți la treabă”. „May nu pleacă pentru că nimeni nu îi vrea postul”

Scandal între doi români la o secție de votare din Londra: „Dreapta credință este una, creștin ortodoxă”

Efectele Brexit. Companiile britanice limitează angajarea de personal. Managerii se așteaptă la un mediu economic nefavorabil