in

Legea Brexit se întoarce în Camera Comunelor. Theresa May: „Amendamentele lorzilor sunt inacceptabile”

Legislaţia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va întoarce pentru dezbatere în Camera comunelor pe 12 iunie, pentru ca deputaţii britanici să discute o serie de amendamente propuse care ar putea avea impact asupra Brexitului, relatează Reuters.

Camera Lorzilor a solicitat 15 modificări în proiectul de lege propus iniţial de guvern, inclusiv unele referitoare la aspecte cheie ale Brexit, cum ar fi dacă Londra să rămână sau nu în piaţa unică şi uniunea vamală a UE.

Purtătorul de cuvânt al premierului conservator Theresa May a indicat că la dezbaterea de marţea viitoare, care va fi urmată de vot, executivul va încerca să anuleze unele din aceste amendamente.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

„Sunt amendamente adoptate de Camera Lorzilor care sunt inacceptabile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt guvernamental.

Dar, întrucât nu dispune de o majoritate absolută în Camera comunelor, pe premier îl aşteaptă un vot dificil, notează Press Association.

Între schimbările cerute de lorzi se numără necesitatea ca Londra să negocieze un aranjament de viitoare uniune vamală şi ca parlamentul să joace un rol “însemnat” după finalizarea negocierilor de ieşire.

Brexit. Extremiștii se dezlănțuie după înfrângerile suferite de May. Se cere desființarea Camerei Lorzilor

Ministrul de Finanţe român despre confiscarea banilor trimiși din diaspora: „E o minciună!”

Britanicii, speriați de APOCALIPSA BREXIT! Marea Britanie rămâne fără alimente și medicamente în câteva zile