in

Liberal-democrații promit un nou referendum și legalizarea canabisului

Partidul Liberal-Democrat promite, în programul electoral lansat miercuri, 17 mai, să organizeze un nou referendum privind Brexit-ul.

Liberal democrații susțin că sunt singurii reprezentanți ai celor 48% care au votat la referendumul din 23 iunie 2016 pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Deocamdată, partidul lui Tim Farron ocupă poziția a treia în sondajele pre-electorale, cu 9% din intențiile de vot, în urma Conservatorilor și a Partidului Laburist, potrivit ultimului sondaj YouGov publicat pe 16 mai.

„Oferim britanicilor șansa de a decide ce se va întâmpla după Brexit”, a declarat liderul partidului, Tim Farron, la Sky News. „Dacă acordul pe care îl aduce Theresa May nu este suficient de bun pentru voi sau familia voastră, trebuie să aveți dreptul de a-l respinge și a vota pentru rămânerea” în UE, a adăugat el.

Astfel, acest partid se angajează să organizeze un al doilea referendum privind acordul final de ieșire din UE obținut la finalul a doi ani de negocieri cu Bruxellesul, oferind astfel britanicilor posibilitatea de a-l respinge.

Liberal-democrații promit, de asemenea, să mențină Marea Britanie în cadrul pieței unice europene, precum și libertatea de circulație, elemente pe care conservatorii au exclus să le păstreze.

Pentru a acoperi aceste cheltuieli suplimentare, partidul a anunțat că are în vedere să majoreze cu 1% impozitul pe venit și să elimine reducerile de taxe acordate de conservatori firmelor private.

Liberal-democrații mai intenționează să legalizeze consumul de canabis și să suspende utilizarea insecticidelor care dăunează albinelor.

Adevărata față a conservatorilor? Lordul Lawson „Nu avem nevoie de muncitori români”

Alegeri generale anticipate în UK, în iunie. Parlamentul britanic a votat propunerea premierului

Lider liberal-democrat: „Theresa May tocmai a trădat pe toată lumea. A reușit să unească Europa împotriva noastră”

Statistica i-a numărat pe românii din străinătate: «Sunt două milioane». Datele ONU spun altceva

Conservatorii, program electoral naționalist și anti-imigrație