in

Lider conservator despre românii care muncesc în Anglia: „Vin aici pentru că sunt salarii de trei ori mai mari ca în România”

Parlamentarul conservator pro-Brexit, Jacob Rees-Mogg, a făcut mai multe afirmații despre românii care muncesc în Marea Britanie. Politicianul a fost interpelat de un ascultător, în timp ce era invitat într-o emisiune la Radio LBC. Acesta l-a întrebat cum va rezolva problema muncitorilor necalificați, atât timp cât britanicii refuză să stea în astfel de slujbe.

Persoana care a sunat în emisiune și care s-a prezentat cu numele Krishna a spus că politica anti-imigrație a Guvernului Theresa May va duce la probleme de angajare a lucrătorilor cu calificare redusă.

El a mai spus că în domeniul în care lucrează salariile nu sunt mici, însă englezii evită astfel de slujbe care implică „muncă intensivă și transpirație”.

În schimb, a spus interlocutorul, lucrătorii din UE sunt „atât de fiabili încât putem pune afacerile în mâinile lor”. Le poți spune „uite, aici sunt cheile, conduceți magazinele pentru noi”.

Rees-Mogg a spus că nu este de acord cu ideea că „britanicii sunt în mod fundamental leneși”.

Întrebat de moderatorul Nick Ferrari de ce crede el că în Anglia cafenelele sunt „pline de români, polonezi și portughezi”, parlamentarul a răspuns: „Pentru că este un prim loc foarte atractiv dacă tocmai ai intrat în țară și tinde să fie plătit relativ prost în comparație cu alte locuri de muncă”.

Ferrari a pus la îndoială faptul că un englez s-ar trezi la ora cinci dimineața ca să facă ceai și sandvișuri, însă conservatorul a spus: „Ei bine, câștigați de trei ori față de cât ați câștiga dacă v-ați afla în România”.

Noile măsuri prevăd ca, odată ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, unii imigranți din UE vor trebui să câștige cel puțin 30.000 de lire sterline înainte de a fi eligibili să intre în țară.

Planurile arată că cei calificați vor trebui să aibă o ofertă de muncă înainte de a li se permite să intre în Marea Britanie cu o viză de cinci ani.

În același timp, imigranții cu nivel scăzut de calificare pot veni în Marea Britanie cu vize de un an, pe o bază „temporară”, atâta timp cât au locuri de muncă.

Odată ce viza va expira, va trebui să părăsească Regatul Unit și să se poată întoarce doar după o perioadă de un an.

Planurile vor intra în vigoare după încheierea perioadei de punere în aplicare Brexit, în decembrie 2020, scrie Daily Express.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Cinci români bătuți cu bestialitate în Belfast. Martor: „Sângera foarte rău, plângea și era în stare de șoc”

Nouă ipoteză în cazul morții românului Tudor Simionov. Ucis de mafia albaneză care cere taxă de protecție în centrul Londrei