in

Londra. Româncă răpită de pe stradă și vândută proxeneților violenți. „Când ceream de mâncare, eram bătută, dacă voiam să dorm, eram violată”

O tânără română a făcut dezvăluiri șocante când a povestit viața sa de prostituată răpită și traficată în Marea Britanie pentru cartea jurnalistului Jason Johnson intitulată Slave.

Potrivit Belfast Telegraph, tânăra, cunoscută sub numele de Ana, a fost ținută prizonieră timp de nouă luni, iar experiențele sale au contribuit la schimbarea legislației privind traficul sexual din Irlanda de Nord.

Ana i-a povestit cum a fost răpită din Londra și forțată să devină sclavă sexuală în Irlanda de Nord. După șapte ani de calvar ea trăiește încă cu frică și a povestit sub anonimat calvarul prin care trecut.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Cartea autorului și jurnalistului nord-irlandez Jason Johnson oferă o perspectivă șocantă asupra comerțului modern cu sclavi pentru sex și asupra ușurinței cu care oamenii care îl controlează reușesc să opereze.

Ana a fost vândută în 2011, când avea 21 de ani, după ce a fost răpită de pe stradă, în Londra. A fost dusă în Irlanda și vândută către un bordel condus tot de români pentru suma de 30.000 de euro.

Alături de alte fete de acolo, serviciile sale erau promovate pe site-ul „Escort Ireland”, perfect legal și care a obținut un profit de peste 6 milioane de euro în 2015.

În următoarele nouă luni a fost ținută prizonieră, torturată și forțată să facă sex cu mii de bărbați.

Proxeneții au înfometat-o și nu îi dădeau voie să doarmă, fiind în permanență plină de vânătăi din cauza bătăilor și violurilor zilnice. În cele din urmă a fost mutată în Belfast, unde a reușit să scape.

Astăzi, după șapte ani, este încă bântuită de ceea ce a suferit, își ține ascunsă identitatea și adresa.

Ana speră să înființeze o organizație de caritate pentru victimele comerțului cu sclavi sexuali și a colaborat la cartea lui Johnson pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare și, de asemenea, pentru a reasigura victimele că pot să înceapă o viață nouă.

„Au fost cele mai dificile luni ale vieții mele. Am fost ținută închisă. Dacă ceream mâncare, eram bătută, dacă încercam să dorm, eram bătută și violată”, își amintește ea clipele de coșmar prin care a trecut.

Ea spune că era lovită în locuri unde nu se observa. O loveau în cap și pe corp, niciodată peste față. Nimănui nu îi păsa de vânătăile sale.

O băteau ca să o facă să se supună. În România, era studentă și a decis să se mute în Londra la vârsta de 20 de ani pentru noi oportunități. Era de un an în Londra, când a fost răpită de pe stradă.

„Cred că orice tânăr vrea să iasă și să vadă ce are de oferit viața, așa m-am simțit și eu când m-am mutat în Londra”, spune Ana.

„Lucram și studiam ca o persoane oarecare, îmi făcusem noi prieteni și aveam o viața bună”, a mai declarat ea.

Planul său era de a ajunge medic sau de a lucra în consiliere. Îi plăcea să citească.

Spune că a fost răpită de niște români despre care crede că locuiau în aceeași clădire cu ea, în Londra. Era vulnerabilă, nu avea pe nimeni din familie și aceștia știau că nu are cine să dea alarma.

În carte, ea arată modul în care răpitorii au dus-o la aeroport și au reușit să treacă de securitate fără ca cineva să le verifice detaliile.

Apoi, arată condițiile din bordelul închisoare din Galaway, Irlanda. Spune că s-a gândit la un moment dat să omoare pe cineva sau să se sinucidă pentru a scăpa. Dar s-a gândit că nu i se va găsi trupul, iar mama sa nu va ști ce s-a întâmplat cu ea. Așa că nu a renunțat la speranța că va fi eliberată. Șansa a apărut când răpitorii au mutat-o în Belfast, unde s-a împrietenit cu un infractor cunoscut care s-a dovedit a fi salvatorul ei.

Într-o zi a fost dusă într-un cartier care se numește Catedrala, unde o așteptau cinci bărbați. I-au spus să se dezbrace, iar când au văzut vânătăile de pe corpul său i-au spus să se îmbrace la loc.

Unul dintre cei cinci era un cunoscut comerciant de droguri și infractor din Belfast, care dorea să deschidă propriul bordel. A fost atât de șocat de starea fizică a fetei, cât și de cea mentală, încât s-a oferit să o ajute.

Când a avut șansa, a alergat la acesta, singura persoană pe care o cunoștea în Irlanda. S-a asucns câteva luni, înainte de a avea curajul să meargă la poliție. A urmat o luptă între banda lui Andy, cel care o ajutase, și foștii săi torționari. Aceștia s-au mutat în cele din urmă în Suedia unde au fost arestați mai târziu, după ce Ana a povestit poliției ce i se întâmplase. Informațiile tinerei au fost vitale pentru arestarea proeneților și eliberarea altor fete.

Sentințele au fost însă de scurtă durată și se pare că infractorii locuiesc acum în Belfast.

„Când am scăpat, nu am avut niciun ajutor. Nu a existat niciun sprijin medical și nici măcar nu aveam ziare unde să merg, așa că nu puteam merge nicăieri. Eram, practic, fără adăpost și nu știam unde să mă întorc. Când m-am dus la poliție, chiar nu știau cum să mă ajute cu toate că erau traumatizați de povestea mea”.

În 2012, a ajutat la întocmirea noii legislații cu privire la traficul sexual, pe plan intern legea fiind numită „Legea Anei”.

În 2014, Irlanda de Nord a votat în favoarea schimbării legislative cu cea mai puternică lege anti-trafic.

„„A fost greu pentru toată lumea, pentru familia mea și pentru prietenii mei. Mama nu știa ce s-a întâmplat cu mine și m-am luptat foarte mult pentru a-i face pe oameni să înțeleagă.”

Sora diabolică. O româncă a încercat să își vândă surorile mai mici unei bande de traficanți de persoane

https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/dezvaluiri-cutremuratoare-din-lumea-prostitutiei-roma-englezii-sunt-cei-mai-rai-unul-urina-pe-mine-si-radea-sunt-beti-tot-timpul/

Alex Ostafe, PACT Diaspora, le răspunde lui Firea și Dăncilă: „Incompetența și hoțiile au făcut ca românii să plece din țară”

Guvernul României se pune bine cu diaspora. Premiază 100 de români din străinătate