in

Londra vrea acord special după Brexit cu Uniunea Europeană

Dacă Irlanda de Nord va beneficia de un acord special care să-i permită să rămână după Brexit în piața unică și în uniunea vamală a Uniunii Europene, atunci și capitala Marii Britanii, Londra, ar trebui să primească un asemenea statut, consideră primarul acesteia Sadiq Khan, informează agenția Reuters.

„Pentru Londra implicațiile vor fi imense dacă Theresa May a admis că este posibil ca părți ale Regatului Unit să rămână în piața unică și în uniunea vamală după Brexit”, a scris Khan pe Twitter.

La referendumul privind Brexitul „londonezii au dat un vot copleșitor rămânerii în UE și un acord similar ar putea proteja zeci de mii de locuri de muncă”, a susținut el.

Potrivit presei, în urma negocierilor care au continuat în timpul weekendului, Marea Britanie ar fi acceptat să mențină în Irlanda de Nord reguli similare celor în vigoare pe piața unică europeană și în uniunea vamală.

Însă, partenerul de guvernare ai conservatorilor, Partidul Democrat Unionist , a anunțat că nu va fi de acord ca Irlanda de Nord să iasă din UE decât în aceleași condiții ca restul Marii Britanii.

Primarul Sadiq Khan: Nu voi putea să îi protejez pe londonezi de prăbușirea economică

Epidemie de șobolani în Londra. Numărul rozătoarelor periculoase este în creștere

Ambasadorul Marii Britanii la București, după moartea Regelui Mihai: „A fost un element important în istoria noastră comună”