in

Majoritatea britanicilor ar prefera să rămână în Uniunea Europeană
Un sondaj de opinie realizat la un nivel de peste 20.000 de persoane arată că 54% dintre britanici sunt în prezent împotriva ieșirii din Uniunea Europeană.

Sondajul, considerat „cel mai amplu test independent de consultare a opiniei cetățenilor britanici”, a fost efectuat online de Societatea Survival, în toate circumscripțiile Regatului Unit, în perioada 20 octombrie – 2 noiembrie.„Concluzia noastră este că, acum, în proporție de 54%, Marea Britanie ar putea vota pentru a rămâne în Uniunea Europeană” și doar 46% dintre cei chestionați ar mai fi în favoarea Brexit, ”, subliniază un comunicat al autorilor sondajului.

Susținerea rămânerii în UE, potrivit comunicatului amintit, s-a diminuat semnificativ chiar în zona unde la referendumul din 23 iunie 2016, Brexit a obținut 52% din sufragii.

Exemple sunt inclusiv în districtul londonez Barking and Dagenham. Diminuarea susținerii de ieșire din UE a atins o cotă de până la 10 puncte în mai multe orașe britanice care, inițial, au fost susținătoare ale Brexit. Este cazul Southampton, Sunderland sau Middlesbrough.

Mulți dintre politicienii și economiștii locali consideră că această evoluție a contribuit la faptul că negocierile dintre Londra și Bruxelles privind acordul de ieșire continuă să bată pasul pe loc, frontiera irlandeză rămânând unul dintre aspectele divergente aproape imposibil de rezoluționat.

Politicianul extremist Nigel Farage, fost lider al UKIP, a declarat că „dacă voința democratică a poporului este răsturnată și trădată și vom fi obligați să votăm din nou, vom câștiga cu o marjă mult mai mare data viitoare”.

Unul dintre artizanii ieșirii din UE, anchetat penal. Acuzat că a făcut donații ilegale de milioane de lire sterline pentru campania pro-Brexit

Avea biletele de avion ca să plece în Anglia, dar a murit în mod misterios într-o pădure din Iași

Grevă la metroul londonez miercuri, 7 noiembrie. Vezi ce linii vor fi afectate