in

Marea Britanie: Frig de crapă pietrele. Temperaturile extreme continuă și în zilele următoare

Fenomenul hibernal aşa-numit “Bestia din Est” a lovit cu un val de frig Marea Britanie luni dimineaţă, aducând ninsori, drumuri blocate şi probleme de trafic, scrie The Sun.

În unele părţi ale Marii Britanii frigul va fi resimţit mai puternic decât la Cercul Arctic, în condiţiile în care temperaturile foarte scăzute vor continua în următoarele zile.

Biroul meteorologic a emis avertizări de ninsori pentru nord-estul, centrul şi sud-estul Londrei marţi şi estul Scoţiei miercuri. Specaliștii avertizază că unele comunităţi rurale ar putea fi izolate, cu căderi de tensiune electrică și probleme de semnal pentru telefonia mobilă.

De asemenea, medicii spun că Sistemul de Sănătate Publică (NHS) ar putea avea probleme în a face faţă unei presiuni suplimentare provocate de vremea reea. Oamenii sunt îndemnaţi să verifice dacă vecinii vulnerabili sau bătrânii nu se confruntă cu probleme de sănătate în perioada de frig accentuat.În acelaşi timp, autorităţile fac apel la populație să anunţe consiliile locale dacă văd persoane fără locuinţă care dorm afară.

Serviciile feroviare ar urma să fie anulate sau întârziate pe măsură ce zăpada se va depune. Până la mijlocul săptămânii, în cea mai mare parte a Marii Britanii s-ar putea produce întârzieri în transportul rutier, feroviar şi aerian.

Compania de transport public londoneză, Transport for London (TfL), a avertizat pasagerii să verifice înainte de a efectua călătorii, întrucât sunt posibile probleme şi la metrou şi în transportul de suprafaţă din cauza prognozei de temperaturi scăzute.

La rândul său, operatorul feroviar C2C a anunțat că ar putea fi anulate sau întârziate cursele de după ora 21.00.

Vremea rece accentuată de vânt, care ar putea fi resimţită în unele regiuni din Marea Britanie ca o temperatură de -15 grade Celsius, rivalizează cu prognozele pentru zone din nordul Norvegiei şi Islanda.

Met Office a mai anunţat că un strat de peste 20 cm de zăpadă s-ar putea acumula până miercuri în unele zone din Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Poliția Metropolitană: Marea Britanie, amenințată de terorismul extremist

Theresa May, anunț important despre Brexit. Se așteaptă ca Marea Britanie să pună capăt uniunii vamale și pieței unice europene