in

Marea Britanie, gata să atace Siria. May: Submarinele britanice sunt în poziție de luptă

Theresa May a anunțat că a ordonat submarinelor britanice să se deplaseze în zona de război a Siriei. Acest lucru arată dorința Marii Britanii de a se alătura SUA în acțiuni de pedepsire împotriva armatei siriene, relatează The Independent.

Acțiunile ar putea începe încă de joi seara (12 aprilie), informează Daily Telegraph. Potrivit surselor guvernamentale, Marea Britanie a făcut “tot ce este necesar” pentru a putea trimite rachete de croazieră Tomahawk din submarinele sale împotriva țintelor militare din Siria.

Primul-ministru organizează mâine o întâlnire de urgență a Cabinetului, după ce a declarat că “toate indicațiile” au fost că regimul lui Bashar al-Assad a lansat un atac chimic ce a ucis cel puțin 40 de persoane în Douma.

May a făcut anunțul după ce Jeremy Corbyn a cerut ca parlamentul să fie consultat înainte de a se întreprinde orice acțiune militară. „Parlamentul ar trebui să aibă întotdeauna un cuvânt de spus cu privire la acțiunea militară”, a declarat Corbyn la BBC atunci când a fost întrebat despre situația din Siria.

“Evident, situația este foarte gravă, evident că trebuie să existe acum o cerere pentru un proces politic care să pună capăt războiului din Siria”, a mai spus acesta.

Liderul laburist spune că ar prefera ca toate părțile să se așeze și să negocieze un sfârșit al războiului civil. Corbyn a adăugat: „Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a fost teribil. Ceea ce nu dorim este un bombardament care ar duce la escaladarea situației și ar conduce la un război fierbinte între Rusia și Statele Unite pe cerul Siriei”.

Scandal între Marea Britanie și Rusia la ONU. Ambasador Rus: „Să nu îndrăznești să mai insulți Rusia!”

Replici dure între miniștrii Apărării din Rusia și Marea Britanie. S-a apelat la regnul animal

Elevă din România admisă la cele mai bune universități din Marea Britanie. „Am mai multe oportunități în străinătate”

Elena Udrea, REFUGIAT POLITIC în Costa Rica. Nu se mai prezintă la procese în România