in

May cere o nouă amânare a Brexit. Vrea să ajungă la o înțelegere cu laburiștii

Premierul britanic Theresa May a cerut o nouă amânare scurtă a Brexitului pentru a ajunge la o înțelegere cu laburișii, a declarat prim ministrul după o ședință maraton a guvernului, potrivit The Guardian.

May a declarat că înțelege faptul că unele persoane s-au săturat de tot acest proces și că doresc să părăsească UE fără acord, însă a precizat că ea dorește un acord și că este nevoie de o amânare scurtă a ieșirii din UE.

Premierul a precizat că dezbaterea nu mai poate continua și a adăugat că abordarea Camerei Comunelor, care a respins toate alternativele la Brexit, nu a funcționat.

May s-a oferit să participe la discuții cu liderul opoziției Jeremy Corbyn pentru a ajunge la un plan. Însă ea a precizat că acest plan trebuie să includă acordul retragerii negociat de ea cu UE.May a precizat că această amânare va trebui să fie „pe cât de scurtă posibil” şi că se va încheia când se va ajunge la un acord. Ea a informat că planul la care ar ajunge cu Corbyn ar urma să fie supus unui vot în parlament pentru ca apoi să fie prezentat săptămâna viitoare Uniunii Europene.

„Ne vom întâlni cu primul ministru. Recunosc că a făcut o mișcare; Recunosc responsabilitatea mea de a reprezenta oamenii care au sprijinit Partidul Laburist în ultimele alegeri și pe cei care nu au susținut laburiștii, dar totuși doresc siguranță pentru propriul lor viitor și aceasta este baza pe care o vom avea la discuți”, a declarat Corbyn.

Dacă premierul nu ajunge la un acord cu laburiștii, atunci Camera Comunelor va vota pentru mai multe opțiuni privind viitoarea relație cu UE. May a precizat că guvernul va respecta decizia Camerei Comunelor.

May a precizat că dorește ca întreg procesul să fie încheiat până pe 22 mai, pentru ca Marea Britanie să nu participe la alegerile europarlamentare.

Câți bani a pierdut Marea Britanie în fiecare săptămână de la referendumul pentru Brexit

DOCUMENT ISTORIC: ”România – 90% la ruși”. Așa ne-a vândut Churchill lui Stalin. Pentru prima dată, documentul este expus la Londra