in

Muncitorii români din Londra, victime ale abuzurilor verbale și fizice ale angajatorilor

O treime din cei aproximativ 100.000 de muncitori în construcții din UE care lucrează în Londra, printre care se numără foarte mulți români, au experimentat munca fără plată sau abuzuri verbale și chiar fizice ale unor angajatori.

Un studiu efectuat de Focus on Exploatation of Labor (FLEX) a mai constatat că zeci de mii de emigranți europeni din Londra lucrează în condiții periculoase, fără plată și fără contracte de muncă și suferă abuzuri verbale și fizice, iar aceste practici sunt întâlnite de cele mai multe ori în domeniul construcțiilor.

Porivit raportului, industria construcțiilor din Marea Britanie contribuie cu cel puțin 100 miliarde de lire sterline anual la economia statului și are 2,3 milioane de angajați.

FLEX solicită „o inspecție proactivă a muncii în întreaga industrie a construcțiilor, astfel încât lucrătorii să poată raporta abuzurile înainte ca sclavia modernă să devină o practică”, ​​adăugând că mulți muncitori sunt prea speriați sau nu știu cum să facă plângeri.

Potrivit FLEX, Marea Britanie are doar 0,4 inspectori de muncă la 10.000 de lucrători, jumătate din numărul celor din Polonia și o treime față de cel din Norvegia.

Guvernul britanic estimează că cel puțin 13.000 de persoane din întreaga țară sunt victime ale muncii forțate, exploatării sexuale și al servituții interne, însă poliția declară că cifra reală ar putea fi mult mai mare.

Londra. Șapte ani de închisoare pentru David Lupu, cel care ținea în sclavie 15 români

UPDATE – Suspectați de spălare de bani: Sumele de peste 1.000 de euro trimise de românii de peste graniță, raportate de bănci

Românii, pe primul loc la obținerea cetățeniei altui stat UE