in

Petiția semnată de 1.000.000 de persoane care cer un nou referendum este pe masa guvernului britanic

Publicația The Independent a inițiat petiția prin care se cere un nou referendum pentru Brexit. Petiția care a strâns peste un milion de semnături, a ajuns acum pe masa guvernului britanic, scrie The Independent.

Presiunea pentru organizarea unui nou referendum crește, înainte de votul care va avea loc pe 11 decembrie, în parlament, se mai arată în articolul citat. Theresa May ar suferi o gravă înfrângere în cazul în care parlamentarii vor respinge acordul semnat de guvern cu reprezentanții Uniunii Europene.

Parlamentarii conservatori care cer un Brexit dur sunt revoltați de faptul că aranjamentul propus poate funcționa pe termen nelimitat.

Parlamentul este blocat, nu este o modalitate de a decide cea mai importantă chestiune cu care se va confrunta Marea Britanie în următorii 10, 20, 30, 40, 50 de ani”, a declarat fostul ministru conservator Justine Greening. „Este momentul să punem poporul britanic să decidă dacă permite așa ceva”, a continuat aceasta.

Liderul laburist, Chuka Umunna, unul dintre principalii promotori ai campaniei Votul Poporului, a declarat că singura variantă, având în vedere componența din acest moment a parlamentului, este întoarcerea la votul popular.

Primul-ministru a spus în repetate rânduri că nu va susține un nou referendum asupra Brexit. Dar, fără o majoritate în Camera Comunelor, un nou referendum este, cel mai probabil, modalitatea de a sparge blocajul politic.

Temperaturile scad în Marea Britanie. Se anunță un weekend cu zăpadă de 20 cm

Un deputat român acuză: „Avem o diasporă ANTIROMÂNEASCĂ”