in

Probleme pentru românii din Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în special în varianta previzibilă a lipsei unui acord cu UE, va afecta economia României.

Analiștii de pe piața de capital cred că, în primul rând, vor scădea veniturile românilor din Marea Britanie și, implicit, sumele pe care aceștia le trimit în țară, scrie Digi24.

Claudiu Cazacu, analist șef Piețe de Capital, a declarat: „Pentru România, un no-deal Brexit ar însemna până la urmă că mai puțini români și-ar dori să rămână să lucreze în Marea Britanie, iar asta ar însemna mai puține fluxuri care să vină către țară, fluxuri de valută.

Și nu numai despre Marea Britanie, ci în general economia europeană ar avea de suferit. Nu la fel de mult ca cea britanică dar totuși ar fi un efect vizibil. Deci ar exista un impact din această perspectivă, dar ar exista și un alt efect.

Pentru că partenerii noștri comerciali sunt Germania, Italia dar și Marea Britanie, printre cei importanți și atunci o încetinire acolo s-ar resimți negativ și în economia noastră prin canalele comerciale. Deci nu ar fi un rezultat pozitiv pentru România, cel puțin pe termen scurt și mediu. Ulterior piețele s-ar ajusta probabil.”
Alertă de vreme rea în Marea Britanie. Se așteaptă întreruperi pe calea ferată și aeroporturi, blocaje pe șosele

Experții britanici se întrec în scenarii apocaliptice. Imperial College: Vor fi mii de morți după Brexit