in

Ryanair a furnizat informații false sutelor de mii de pasageri afectați de anularea zborurilor

Ryanair a informat pasagerii și potențialii cleință că anulează 2.100 de zboruri, de această măsură fiind afectaţi 315.000 de clienți. În perioada noiembrie 2017-martie 2018, alți 400.000 de pasageri care au rezervat bilete la 18.000 de zboruri vor fi reprogramați. Costul acestor modificări este estimat la 25 de milioane de euro.

Reglementările obligă compania să ofere şi zboruri la alte companii aeriene dacă aceasta nu are disponibile serviciile adecvate.

De altfel, Autoritatea Aeronautică a acuzat acestă companie că nu i-a informat pe pasageri că au dreptul la acoperirea costurilor suplimentare cauzate de anularea zborurilor, cum ar fi cele pentru cazare la hotel şi mese.

Numărul aeronavelor va fi redus cu 25, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018 şi cu zece din aprilie 2018, pentru a scădea riscul anulării de noi zboruri. În prezent, compania irlandeză foloseşte 400 de avioane.

În urma modificărilor, traficul anual va fi redus la 129 de milioane de pasageri, faţă de 131 de milioane previzionat anterior.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

De asemenea, reprezentații companiei au cerut scuze clienților afectați. Compania aviatică a oferit vouchere și celor 315.000 de clienți ale căror zboruri au fost anulate data trecută.

Alarmă cu bombă la bordul unui avion Ryanair. Nava, escortată pe aeroportul Stansted. Toate zborurile blocate

Ryanair anulează peste 2.000 de zboruri, printre care și Londra-București. Vezi ce curse vor fi anulate

Ryanair schimbă politica privind bagajele pe zborurile sale

Hacker român condamnat în Irlanda de Nord. Ce au găsit polițiștii în casa acestuia întrece orice închipuire

Studiu: Locuitorii care trăiesc în zone aglomerate sunt mai activi social și mai puțin obezi