in

S-a decis ziua Brexit-ului. Guvernul May va legifera această dată pentru a elimina orice confuzie

Guvernul britanic a anunțat joi, 9 noiembrie, că va preciza data retragerii din Uniunea Europeană (Brexit) în legislația intrată deja în procedura parlamentară.

Data propusă este 29 martie 2019, ora 23.00 GMT și rezultă automat din perioada de negociere începută la 29 martie anul acesta, dar nu fusese menționată explicit în proiectul de lege.

„Am ascultat cetățenii și parlamentul și am făcut această modificare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare privind sensul «zilei ieșirii»”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis. „Acest pas important demonstrează abordarea noastră pragmatică a acestei legislații vitale”, a continuat el.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Autorul Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, John Kerr, urmează să contrazică ideea că ieșirea Regatului Unit din UE este inevitabilă.

Lordul Kerr, ambasadorul la Uniunea Europeană din 1990 până în 1995, urmează să țină astăzi, 10 noiembrie, un discurs la Londra în care va afirma că „în timp ce discuțiile despre divorț continuă, părțile mai sunt căsătorite. Reconcilierea mai este posibilă”.

După părerea sa, premierul Theresa May trebuie să înceteze cu inducerea în eroare a alegătorilor și să recunoască adevărul că Regatul Unit poate abandona unilateral negocierile.

„Încă mai avem toate drepturile unui stat membru, inclusiv dreptul de a ne răzgândi”, citează Reuters din fragmentele de discurs date publicității joi de biroul lui Kerr.

Este OFICIAL. Perioadă de grație pentru obținerea statutului de REZIDENT după Brexit. Probleme pentru cei cu condamnări penale

VIDEO – MAE a lansat un clip despre Brexit. „Statul român este pregătit să facă față oricărei situații”

Britanicii sunt nemulțumiți de prestația premierului Theresa May în negocierile pentru Brexit

Atac rasist INTOLERABIL la adresa românilor: „Țigan român nenorocit! Cu siguranță că o rudă de-a ta împuțită stă în Irlanda de Nord!”

VIDEO – ​Corectitudine politică? Familie de musulmani prezentată sărbătorind Crăciunul