in

Standard & Poor’s: Un Brexit fără acord cu UE va declanșa recesiunea în Marea Britanie

Brexit UK exit from EU negotiation process concept with Union Jack and European Union flag on a clock 3D illustration.

Agenția globală de rating Standard & Poor’s a avertizat Marea Britanie că un Brexit fără acord cu Uniunea Europeană ar duce la creșterea șomajului și la scăderea veniturilor gospodăriilor care ar declanșa recesiunea, scrie The Guardian.

Scenariul S & P arată că prețurile proprietăților ar scădea, iar inflația ar crește la mai mult de cinci procente. Agenția a mai avertizat că ar putea scădea ratingul de credit al Regatului Unit, ceea ce ar determina o creștere a costurilor de împrumut ale Trezoreriei.

Raportul susține că un Brexit fără o înțelegere cu Uniunea Europeană ar însemna că rata șomajului va crește de la nivelul actual, de 4%, până la 7,4%, până în 2020; prețurile locuințelor vor scădea cu 10%, în doi ani; veniturile gospodăriilor ar fi mai mici cu 2.700 de lire sterline pe an; prețurile birourilor din Londra ar scădea cu 20% în 2-3 ani, așa cum s-a întâmplat după prăbușirea financiară din 2008.

Premierul britanic Theresa May a declarat că o înțelegere privind Brexit cu UE este realizată în proporție de 95%, dar o problemă crucială, precum granița Irlandei de Nord, rămâne nerezolvată. Negocierile sunt pe cale să se finalizeze în câteva săptămâni.Brexit. Carne cu peste 50% mai scumpă în Marea Britanie. Un Brexit fără acord ar însemna o inflație uriașă a prețurilor alimentelor

VIDEO – Panică la bordul unui avion plin cu români. „NU avem aer, miroase a fum! Am crezut că murim!”

VIDEO – Mai mulți români au imobilizat un atacator în Stratford. A lovit doi oameni cu un ciocan