in

Sunt șanse ca Brexitul să nu mai aibă loc, afirmă un important ministru britanic

Ministrul britanic al comerțului, Liam Fox, a declarat că șansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană sunt de „50-50”, dacă Parlamentul respinge acordul de divorț încheiat între Londra și Bruxelles.

Liam Fox a încurajat deputații să sprijine acordul semnat în noiembrie de premierul Theresa May și omologii săi europeni, spunând că ratificarea sa de către Parlament reprezintă singura modalitate de a fi „100% siguri” că Brexitul va avea loc pe 29 martie 2019.

„Dacă nu vom vota pentru acest text, nu cred că aș da (concretizării Brexitului) șanse mai mari de 50%”, a declarat Fox unul dintre principalii susținători ai ieșirii din UE, pentru Sunday Times.

Acordul cu privire la Brexit între Londra și Bruxelles nu a fost încă ratificat de parlamentul britanic, unde nu se profilează o majoritate în favoarea textului. Un prim vot prevăzut pe 11 decembrie a fost anulat în ultimul moment de Theresa May pentru a evita un eșec. Acordul va fi votat în a treia săptămână din ianuarie.Dacă textul va fi respins, „cred că ați rupe legătura de încredere dintre electorat și Parlament”, a afirmat Liam Fox. „Ne-ar duce într-un teritoriu necunoscut, cu consecințe imprevizibile”, a subliniat el.

„Singurul lucru care rupe legătura de încredere dintre electorat și Parlament este refuzul miniștrilor precum Liam Fox de a avea încredere în alegători, oferindu-le ultimul cuvânt asupra Brexitului”, a reacționat deputatul Layla Moran, favorabilă organizării unui nou referendum.

Metoda folosită în spargerea de la Brașov, „patentată” în Anglia. Hoții nu au fost încă prinși

Adolescenta de 16 ani, dispărută înainte de Crăciun, a fost găsită vie și nevătămată