in

Theresa May anunță noi reguli în Marea Britanie: „Vom pune capăt o dată pentru totdeauna liberei circulații”Premierul britanic, Theresa May, a anunţat marţi, 2 octombrie, noi reglementări în materie de imigraţie în Regatul Unit, care vor intra în vigoare după Brexit şi vor da întâietate lucrătorilor calificaţi eliminând libera circulaţie a cetăţenilor europeni, transmite AFP, citat de Agerpres.„Când vom părăsi Uniunea Europeană, vom institui un sistem de imigraţie care pune capăt, o dată pentru totdeauna, liberei circulaţii” a cetăţenilor europeni în Regatul Unit, a declarat May într-un comunicat în care precizează că acesta va fi un sistem „bazat pe competenţele lucrătorilor, şi nu pe originea lor”.

„Acest nou sistem va permite reducerea imigraţiei persoanelor slab califícate”, a arătat Theresa May, adăugând că sistemul va pune Regatul Unit pe calea unei imigraţii reduse la niveluri viabile, conform promisiunilor.

Prim-ministrul britanic ar urma să detalieze noul sistem într-un discurs pe care îl va pronunţa miercuri la congresul Partidului Conservator, la Birmingham.

Potrivit viitoarelor reglementări, persoanele care vor dori să se stabilească în Marea Britanie vor trebui să certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta că nu ocupă locuri de muncă pentru care ar putea fi recrutaţi cetăţeni britanici.

Vizele pentru studenţi nu vor fi supuse aceloraşi criterii.

Cetăţenii Uniunii Europene sunt în prezent liberi să se stabilească şi să lucreze în Regatul Unit, o situaţie care urmează să se încheie la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, în cazul unui acord între Londra şi Bruxelles asupra condiţiilor ieşirii britanicilor din UE, scrie AFP.

Divide și cucerește, tactica adoptată de britanici în războiul cu UE. May: „Unitatea lor a început să se rupă”

Eagles Football Academy a prezentat loturile de jucători pentru sezonul 2018-2019. Principala realizare: Grupa U23 înscrisă în campionatul englez

Brutarul „erou” de la London Bridge, omagiat în orașul Iași. A fost făcut cetățean de onoare