in

Theresa May, gata să demisioneze din fruntea Guvernului britanic

Premierul britanic Theresa May ar intenționa să demisioneze vara aceasta, la scurt timp după Brexit, dorind astfel să influențeze procesul de alegere a celui care o va succeda în fruntea Guvernului de la Londra, potrivit The Sun.

Astfel, planul premierului May ar avea drept scop să preîntâmpine preluarea Guvernului britanic de către principalul ei rival, Boris Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Liam Fox, ministrul Comerţului şi un apropiat al Theresei May, acesta „este convins că ea va renunța în această vară”, Fox afirmă că „tot ce i-a spus prim-ministrul sugerează asta”

„Este hotărâtă să se asigure că persoana potrivită o va succeda, dar nu va avea niciun cuvânt de spus dacă ajunge în faza forțării să demisioneze”, a completat sursa citată.De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor săi că se așteaptă ca premierul May să se retragă în mod voluntar în cursul acestui an.

Se crede că Theresa May vrea să renunțe la putere la scurt timp după Brexit, cât va fi într-o poziție relativ solidă, pentru a putea avea un cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea viitorului lider al conservatorilor.

Londra. Jumătate de milion de lire sterline, confiscate de la fiul fostului premier moldovean Vladimir Filat

Au folosit material exploziv pentru a sparge un bancomat. Doi români arestați în Londra