in

Theresa May în fața moțiunii de cenzură: „Eventualele alegeri generale ar provoca haos”

Theresa May se străduiește să-și salveze guvernul, după ce Partidul Laburist a înaintat o moțiune de cenzură după înfrângerea zdrobitoare a guvernului pe acordul Brexit de ieri, 15 ianuarie.

Primul ministru a suferit cea mai grea înfrângere în Camera Comunelor când planul său pentru Brexit a picat.

Jeremy Corbyn a spus că „guvernul zombie” nu a reușit să guverneze și trebuie să se țină alegeri generale pentru ca să găsească pe cineva care, declară să declare că afacerea Brexit “Frankenstein” a premierului May a murit oficial.

Chiar dacă votul de marți a dovedit că parlamentarii nu mai au încrede în Theresa May, pentru ca Jeremy Corbyn să aibă vreo șansă în alegerile generale pe care și le dorește, deputații trebuie să voteze împotriva guvernului.Potrivit The Independent, este pentru prima dată când procedura este utilizată în condițiile Legii parlamentelor cu din 2011 – fără de care premierul ar fi demisionat deja cu siguranță.

În același timp, fostul premier, David Cameron, a declarat că „nu regretă” organizarea referendumului din 2016, care a dus la.

Acesta a declarat pentru BBC: „A fost o promisiune pe care am făcut-o cu doi ani înainte de alegerile generale din 2015 și a fost inclusă într-un manifest, a fost legiferată în parlament.”

„Evident, regret că am pierdut referendumul, regret profund”, a continuat conservatorul.

„Am fost liderul campaniei rămânerii în Uniunea Europeană și, evident, regret dificultățile și problemele pe care le-am avut în încercarea de a implementa rezultatul referendumului respectiv”, a mai spus Cameron.

„Susțin premierul, susțin scopul său de a avea un acord de parteneriat cu Europa, care trebuie să fie pus în aplicare. Asta trebuie să încerce Parlamentul să realizeze acum”, a continuat acesta.

Ecourile Brexit în Europa. Dreapta din Germania cere ieșirea din UE: „Vrem Dexit”

Guvernul May supraviețuiește moțiunii de cenzură. Luni va prezenta planul de rezervă pentru Brexit