in

Theresa May, o nouă înfrângere în Camera Lorzilor. S-a votat ca Marea Britanie să rămână parțial în UE

Lorzii au provocat o nouă înfrângere guvernului conservator condus de Theresa May, votând ca Marea Britanie să rămână în agențiile UE după ce va ieși din structura europeană.

Potrivit Eu Watch, membrii camerei superioare a Parlamentului britanic au votat cu 298 la 227 în favoarea celei mai recente schimbări, considerată de adepții unui Brexit dur drept o încercare de a lega Marea Britanie de piața unică a Uniunii Europene.

Este cea de-a unsprezecea înfrângere provocată de Camera Lorzilor executivului britanic, mai scrie sursa citată.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

O altă înfrângere este așteptată la votul pentru eliminarea datei oficiale a Brexit, propusă tot în Camera Lorzilor.

Amendamentele adoptate de lorzi se vor întoarce în comisiile din Camera Comunelor în următoarele săptămâni, iar guvernul trebuie să încerce să le răstoarne.

Suporterii părții anti-Brexit cred că există destui rebeli în tabăra conservatorilor care să apere amendamentele în Camera Comunelor, ceea ce ar fi o lovitură majoră pentru Theresa May.

Episcopul de Leeds, Rt Rev Nick Baines, i-a atacat pe cei care au votat împotriva guvernului și i-a acuzat de ipocrizie și de faptul că vor să împiedice desfășurarea Brexit.

„Regret rezultatul referendumului, dar accept că Marea Britanie va pleca, chiar în ziua în care se împlinesc 73 de ani de la Ziua Victoriei”, a declarat acesta.

Vot istoric în Camera Lorzilor: Brexitul poate fi blocat de Parlamentul britanic

IMAGINI ȘOCANTE. Ce i s-a întâmplat unui român care muncea la o pescărie din Queensbury. Medicul i-a recomandat… paracetamol

Elev român bătut cu bestialitate în Manchester. Ambasada României: „Ne exprimăm indignarea faţă de acest incident”