in

Theresa May ripostează după ce i s-a cerut demisia: „Țara are nevoie de mine”

Șeful Guvernului Marii Britanii, Theresa May, a intervenit, vineri, 6 octombrie, după ce un grup de 30 de parlamentari a anunțat că va cere demisia sa.

Premierul britanic a vorbit despre „leadership-ul său calm” și a dat asigurări că guvernul pe care-l conduce o susține, relatează AFP.

Țara are nevoie de un leadership calm, și acesta este exact ceea ce eu asigur, cu sprijinul total al guvernului meu”, a declarat Theresa May.

Cu câteva ore mai înainte, deputatul Grant Shapps, fost ministru al dezvoltării internaționale și lider al Partidului Conservator, a confirmat existența unui grup care cere plecarea Theresei May din fruntea guvernului.

„Cred, la fel ca mai mulți dintre colegii mei, că a sosit timpul să ridicăm problema leadership-ului”, a declarat Shapps la radio BBC 4. „Nu mai este posibil să continuăm în acest mod. A sosit momentul să organizăm o nouă alegere a liderilor noștri, sau cel puțin să pregătim un calendar în acest sens”, a adăugat el.

Declarațiile lui Shapps survin la două zile după discursul catastrofal al Theresei May de la congresul conservatorilor de la Manchester.

May este constant pusă în cauză de la alegerile legislative anticipate din iunie, când conservatorii au pierdut majoritatea absolută în parlament.

Shapps a dat asigurări că dispune acum de sprijinul a circa 30 de deputați. Potrivit statutului partidului, este necesar un minimum de 48 de deputați pentru a sesiza Comisia 1922, responsabilă cu organizarea internă a conservatorilor.

Premierului Theresa May i se clatină scaunul. Se pregătește debarcarea premierului britanic?

Theresa May, discurs la Florența despre relația cu UE: „Nu ne-am simțit niciodată acasă în Uniunea Europeană”

Uite datoria, nu e datoria! Theresa May anunță că Marea Britanie nu este dispusă să plătească 40 de miliarde de euro către UE

Studiu: Locuitorii care trăiesc în zone aglomerate sunt mai activi social și mai puțin obezi

Ești în centrul Londrei în această sâmbătă? O să ai parte de o surpriză HORROR