in

UE nu s-ar opune unei cereri de amânare a Brexit

Președintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a avut marți, 19 februarie, o schimbare de ton în ceea ce privește Brexit, declarând că nimeni din Uniune nu s-ar opune unei cereri de amânare a ieșirii Marii Britanii din spațiul comunitar, potrivit Euractiv. Londra a respins însă o asemenea ofertă.

„Dacă s-ar face o astfel de cerere (de amânare a Brexit), nimeni din Europa nu s-ar opune”, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat cotidianului german Stuttgarter Zeitung.

„Când vine vorba de Brexit, e ca la tribunal sau pe mare: suntem la mila Domnului”, a mai spus Juncker, adăugând că nu are în vedere niciun termen-limită privind o eventuală amânare.

În replică, Lordul Callanan, ministrul pentru Brexit, a declarat că Marea Britanie intenționează să se retragă din Uniunea Europeană la data stabilită, pe 29 martie.

Luna trecută, cotidianul britanic The Guardian scria că Bruxellesul așteaptă o cerere din partea Regatului Unit privind amânarea Brexit până în luna iulie, pe fondul divergențelor dintre Guvern și Parlament privind acordul pentru ieșirea din UE.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a anunțat că Jean-Claude Juncker se va întâlni, miercuri, 20 februarie, cu prim-ministrul britanic, Theresa May.

Schinas a reiterat faptul că statele Uniunii Europene nu vor accepta o modificare a Acordului privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Londra. Român de 22 de ani, ucis pe o trecere de pietoni. Familia are nevoie de bani pentru repatriere

„Miresei ISIS” care cerea să se întoarcă în Regatul Unit i s-a retras cetățenia britanică