in

Uitați de problemele cauzate de Brexit. Marea Britanie va avea cea mai de succes economie din Europa

O prognoză globală arată că Marea Britanie va deveni cea mai de succes economie din Vest, după Statele Unite, în următorii cincisprezece ani, scrie The Telegraph.

Marea Britanie este pe cale să depășească Franța și Germania și va deveni cea mai mare economie din Europa, potrivit acestei previziuni.

Cu o populație în creștere, impozite relativ scăzute și independență față de zona euro aflată în dificultate, Marea Britanie se va transforma în cea mai reușită economie din Vest, după Statele Unite, în următorii cincisprezece ani, potrivit Centrului pentru Cercetare Economică și de Afaceri.

Într-o evaluare a perspectivelor țării, CEBR a arătat că Marea Britanie, a șasea economie globală, va avea o creștere a PIB-ului de la 1,59 miliarde lire sterline, la 2,66 miliarde de lire sterline, până în 2028.În aceeași perioadă, producția Germaniei va crește mai lent, de la 2,2 miliarde de lire sterline, la 2,69 miliarde de lire sterline, cu o creștere îngreunată de un euro slab, o populație îmbătrânită și perspectiva viitoarelor planuri de salvare a zonei euro.

Marea Britanie trebuie, de asemenea, să depășească Franța, până în 2018. Această țară va coborî în clasamentul global, pe măsură ce regimul fiscal impus de Francois Hollande și exporturile slabe vor sufoca creșterea economică.

„Se prognozează că Regatul Unit va avea a doua cea mai de succes economie occidentală, după SUA. Demografia pozitivă, cu imigrația continuă, expunerea mai scăzută la problemele zonei euro decât alte economii europene se combină cu impozite relativ scăzute, la standardele europene, ceea ce va încuraja o creștere mai rapidă decât în ​​majoritatea economiilor occidentale”, a transmis CEBR.

Cercetarea prevede o nouă ordine economică mondială, economiile emergente eclipsând zona euro aflată în dificultate.

China este pe cale să depășească Statele Unite, ca cea mai mare economie din lume, în decurs de 15 ani, în timp ce India urmează să depășească Japonia, ca cea de-a treia economie mondială, iar Turcia urmează să depășească Franța.

Alte națiuni includ Mexicul, care urmează să se ridice pe locul nouă, iar Coreea va ajunge pe locul al 11-lea.

De asemenea, dacă vor avea stabilitate din punct de vedere politic, Nigeria, Irak, Egipt și Filipine ar putea intra în top treizeci.

Între timp, Italia va scădea de la locul 8 la locul 15, iar în Spania, de la 13 la 18.

Un studiu separat lansat la începutul acestei săptămâni de Institutul Național de Cercetare Economică și Socială susține că economia Marii Britanii ar putea fi cu 11% mai mică și salariile mai mici, până în 2060, dacă migrația netă se va reduce la jumătate din actualul său trend, de 200.000 pe an.

Un român pleacă din țară la fiecare trei minute. Exodul este de neoprit

Guvernul renunță la taxa de 65 de lire sterline pentru înregistrarea europenilor după Brexit