in

Un oficial al UE avertizează: „Nu îi credeți pe cei care spun că Brexit nu se va întâmpla”

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că el crede că Brexit se va întâmpla, iar UE ar trebui să abordeze deficitul bugetar care se anunță.

„Nu îi credeți pe cei care spun că nu se va întâmpla (Brexit – n.red.) și că cetățenii din Marea Britanie și-au dat seama de eroarea lor … Nu cred că va fi așa”, a declarat Junker la o conferință de la Bruxelles, potrivit BBC.

Comisarul UE pentru buget a declarat că plecarea Regatului Unit va lăsa o gaură de aproximativ 12-13 miliarde de euro (11-12 miliarde de lire sterline, 14-16 miliarde de dolari).

Comisarul pentru buget, Günther Oettinger, a declarat că deficitul bugetar ar trebui să fie închis cu cheltuieli de 50% și cu 50% bani proaspăt intrați. El a sugerat o taxă la nivel european pentru produsele din plastic ca o sursă de venituri suplimentare.

Comisia va publica o propunere în luna mai a acestui an și a cerut liderilor UE să aprobe o înțelegere bugetară până în mai 2019.

Liderul liberal-democrat Vince Cable și fostul prim-ministru Tony Blair se numără printre vocile proeminente care susțin că Brexit-ul poate fi anulat, eventual prin organizarea unui nou referendum asupra oricărei înțelegeri privind retragerea din Regatul Unit.

Ieșirea Regatului Unit din UE este stabilită pentru martie 2019.

Extremistul Nigel Farage se întâlnește cu negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier

Pregătiți de Brexit. Britanicii își fac pașapoarte irlandeze

Ce salariu primește un interpret în Anglia. Interpreții de limba română, printre cei mai solicitați

Premierul scoțian Nicola Sturgeon: Un al doilea referendum pentru Brexit poate fi „irezistibil”