in

VIDEO – MAE a lansat un clip despre Brexit. „Statul român este pregătit să facă față oricărei situații”

Ministerul Afacerilor Externe român a lansa un clip informativ despre implicaţiile Brexit asupra românilor din Marea Britanie. Potrivit ultimelor date oficiale, în Regatul Unit trăiesc 328.000 de români.

Videoclipul face parte din campania de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, prin care sunt supuse discuţiei acţiunile Guvernului în contextul Brexit.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, spune că vrea să îi implice pe românii din Marea Britanie în acest proces şi că relaţiile bune dintre România şi Marea Britanie trebuie să continue dincolo de Brexit.

În urma referendumului din iunie 2016, Marea Britanie a decis retragerea din Uniunea Europeană. În urma acestui rezultat, Guvernul britanic a declanşat, în 29 martie 2017, procedurile de retragere din Uniunea Europeană.

Negocierile pentru stabilirea termenilor de retragere a Marii Britanii pot dura maximum doi ani, urmând ca la 30 martie 2019, în perioada deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Marea Britanie să piardă statutul de membru al blocului comunitar. În cazul eşuării negocierilor, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la doi ani de la declanşarea Articolului 50 fără un Acord de Retragere. Există şi posibilitatea ca statele membre să convină unanim asupra prelungirii negocierilor.

Britanicii sunt nemulțumiți de prestația premierului Theresa May în negocierile pentru Brexit

Brexit. Ministrul Diasporei, întâlnire cu negociatorul șef Michael Barnier

Europarlamentar român: „UE vrea egalitate, dar nu pentru căței!”

Britanicii sunt nemulțumiți de prestația premierului Theresa May în negocierile pentru Brexit

Este OFICIAL. Perioadă de grație pentru obținerea statutului de REZIDENT după Brexit. Probleme pentru cei cu condamnări penale