in ,

625 de lire sterline pentru a te lăsa infectat cu coronavirus. Marea Britanie începe testarea vaccinului pe oameni

Voluntari din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani primesc 625 de lire sterline pentru a testa un vaccin contra coronavirusului într-un studiu al Universității Oxford care a început pe 23 aprilie.

Imperial College London, Centrul pentru vaccinuri pentru copii Bristol și Spitalul Universitar Southampton au făcut publicitate pentru ca oamenii să participe la testarea acestui vaccin.

Astfel, voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani au fost căutați pentru a participa la testări, care se așteaptă să dureze șase luni.

Profesorul Sarah Gilbert, care conduce testele de la Oxford, spune că este „80% încrezătoare”, că vaccinul pe care îl dezvoltă echipa sa ar putea fi gata până în septembrie, scrie The Sun.

Universitatea Oxford începe testele pe oameni ale vaccinului împotriva coronavirusului

Astfel, oamenii de știință din Oxford au stabilit o țintă de un milion de doze de vaccin până în toamnă.

Cei peste 1.100 de voluntari care vor participa la testările de la Imperial College London vor primi între 190 și 625 de lire sterline, mai scrie publicația citată.


Cei care vor fi participa la testările de la Spitalul Universitar Southampton și Universitatea Southampton și vor rămâne până la finalul programului vor primi 235 de lire sterline.

Lucrările la vaccin, dezvoltate de echipele de cercetare clinică de la Institutul Jenner de la Universitatea Oxford și Grupul de vaccinuri Oxford, au început în ianuarie.

Profesorul Saul Faust, director al NIHR Southampton Clinical Research Facility la UHS, a declarat: „În prezent, nu există vaccinuri autorizate sau tratamente specifice pentru COVID-19. Dar vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a controla focarele, iar comunitatea internațională a intensificat eforturile pentru dezvoltarea unuia”.

Aproximativ 80 de grupuri din întreaga lume încearcă să dezvolte un vaccin contra Covid-19.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat un grant de 20 de milioane de lire sterline pentru finanțarea studiilor clinice, precum și 22,5 milioane de lire sterline pentru Imperial College London pentru cercetările sale cu privire la vaccinuri.

„Pot anunța că vaccinul din proiectul Oxford va fi testat la oameni începând de joi”, a spus ministrul Hancock.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Șomajul ar putea urca la 10% dacă restricțiile nu sunt ridicate în 3 luni

Medicul șef Chris Whitty: „Distanțarea socială va fi necesară până după Crăciun”