in

79% dintre britanici vor vize pentru imigranţii români şi bulgariAproape 8 din 10 britanici (79%) care au răspuns unui sondaj de opinie şi-au exprimat dorinţa ca guvernul să introducă vize pentru est-europeni.

Sondajul a fost desfăşurat de grupul anti-Bruxelles Get Britain Ouţ, care susţine că rezultatele demonstrează faptul că britanicii vor să preia din nou controlul asupra graniţelor ţării.

Rezultatele sondajului vin în urma temerilor instituite de presă referitor la numărul de imigranţi care se vor îndrepta către Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la începutul anului 2014.

În cadrul sondajului, 89% dintre cei intervievaţi cu vârste peste 65 de ani s-au opus deschiderii pieţei muncii pentru toţi cetăţenii europeni. Din punct de vedere geografic, cele mai vehemente oraşe au fost Yorkshire şi Humberside, unde 88% dintre cei intervievaţi sunt împotriva scoaterii controalelor tranzitorii.

Apoi au urmat West Midlands, Sud-Estul şi Scotia, unde procentele au fost de 87%, 82% şi respectiv 81%.

Opoziţia a depăşit preferinţele politice, astfel că 75% dintre alegătorii laburişti şi 73% dintre alegătorii liberal-democraţi au fost împotriva scoaterii restricţiilor de pe piaţa muncii din UK pentru români şi bulgari. Doar 7% dintre cei intervievaţi sunt în favoarea scoaterii restricţiilor de acces în UK pentru est-europeni.

Migration Watch a făcut o estimare conform căreia 70,000 de imigranţi est-europeni s-ar putea îndrepta către UK în următorul an şi a avertizat că şi alţi cetăţeni români şi bulgari aflaţi la muncă în ţări precum Spania sau Italia ar putea alege Marea Britanie ca nouă destinaţie, începând din 2014.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Afacerile românilor întorşi din străinătate

Criză: mulţi români se întorc acasă din Italia