in

Diaspora, în carantină de Sărbători. 80% dintre românii care vin acasă sunt nevaccinați

Diaspora, în carantină de Sărbători. 80% dintre românii care vin acasă sunt nevaccinați

Reprezentanții DSP spun că în ianuarie spitalele vor fi din nou pline cu pacienți infectați, având în vedere că românii nevaccinați care vin în țară zilele acestea se carantinează acasă la părinții și la familiile lor pe care îi vor îmbolnăvi.

Valul de români netestați și nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc zilele acestea în țară aproape că a paralizat vămile și aeroportul din București.

Potrivit legislației, persoanele nevaccinate și netestate care sosesc în România trebuie supuse unui triaj epidemiologic și apoi carantinei timp de două săptămâni.

Nervoși că trebuie să aștepte cu orele și că sunt trimiși în izolare, românii au început să-i înjure și să-i scuipe pe medici.

Cozile la intrarea în țară se întind pe 6 kilometri

Horea Timiș, șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, spune că, în ciuda faptului că la punctul de triaj de la Nădlac se lucrează non-stop cu 2 medici și 3 asistente, cozile la intrarea în țară se întind pe 6 kilometri, iar timpul de așteptare este de 5 ore.

Medici abuzați la punctele de frontieră. Scuipați și înjurați de românii din diaspora trimiși în carantină

„Facem tot posibilul să nu se aștepte la triaj. Câteodată carantinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinați, din păcate, și având în vedere că Europa este roșie, este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România”, susține directorul DSP Arad, citat de Ziarul Românesc Austria.

Directorul deplânge faptul că deși într-un interval de 6 ore, au intrat în țară 1.500 de carantinați prin vama Nădlac, doar două persoane au consimțit să se vaccineze: „Cred că asta spune totul despre noi. Foarte dezamăgitor!”.

Personalul este epuizat, transmite DPS Arad

Au și colegele noastre limitele lor fizice, majoritatea sunt femei și încasează toate nemulțumirile.

Sper ca toti să avem Sărbători liniștite. Vom avea un decembrie aglomerat la graniță. Vaccinați-vă, este singura șansă să evităm aceste situații și să ne întoarcem la normalitate!”, a mai spus șeful DSP Arad.

Timiș mai spune că mulți cetățeni nu cunosc noile măsuri de intrare în țară și că oboseala și stresul creează multe probleme de ambele părți: „Personalul nostru este epuizat, suntem de doi ani în vamă 24/24 și gestionăm alături de Poliția de Frontieră, STS și Jandarmerie cea mai mare poartă de intrare în țară terestră.


…Diaspora, în carantină de Sărbători. 80% dintre românii care vin acasă sunt nevaccinați…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

Formularul digital de localizare, OBLIGATORIU la intrarea în țară. Ce riscă cei care nu îl completează

Formularul digital de localizare, OBLIGATORIU la intrarea în țară. Ce riscă cei care nu îl completează

noi restricții de Crăciun

Ce spune Boris Johnson despre noi restricții de Crăciun în Anglia: „Avem în vedere măsuri suplimentare”