in

A fost dezvăluită suma ENORMĂ pe care Marea Britanie o va plăti pentru ieșirea din UE. Este mai mare decât se știa. O parte trebuie achitată în termen de ȘASE LUNI

A fost dezvăluită suma enormă pe care Marea Britanie o va plăti pentru ieșirea din UE și este mai mare decât se știa la momentul semnării acordului de retragere.

Astfel, Marea Britanie trebuie să achite Uniunii Europene 40,8 miliarde de lire sterline, cu 2 miliarde mai multe decât se aștepta. Mai mult, o parte din sumă imensă trebuie plătită în termene de doar șase luni, potrivit Bruxellesului.

Documentele oficiale depuse la Bruxelles arată că contribuabilii din Marea Britanie trebuie să plătească aproape 41 de miliarde de lire sterline pentru părăsirea Uniunii Europene – cu aproape 2 miliarde de lire sterline mai mult decât se prognozase.

Oficiul britanic pentru responsabilitatea bugetară estimase că prețul final al retragerii va fi de 39 miliarde de lire sterline – cu aproximativ 1,8 miliarde de lire sterline mai puțin decât suma cuprinsă în raportul bugetar consolidat de la Bruxelles pentru 2020.

Factura finală s-ar ridica la 43 miliarde de lire sterline, dar UE datorează Marii Britanii 1,8 miliarde de lire sterline pentru cota sa de amenzi impuse companiilor și altor entități înainte de sfârșitul perioadei de tranziție.

Se așteaptă ca o asemenea veste să provoace tensiuni între Bruxelles și Londra, din cauza Protocolului Irlandei de Nord, care a provocat perturbări comerciale de la implementarea sa în ianuarie.


Conturile UE arată că aproape 198 de milioane de lire sterline trebuie plătite anul acesta, iar restul pe parcursul mai multor decenii.

Marea Britanie nu mai are nevoie de români. Mii de cetățeni români, blocați să intre în Marea Britanie după Brexit. „Sunt suspectați că vin să lucreze”

„În timp ce conturile consolidate ale UE din 2020 publicate de Comisie sunt încă provizorii, Curtea și-a finalizat activitatea de audit pentru aceste conturi”, a spus Tony Murphy, membru al Irlandei la Curtea de Conturi a UE.

„În urma procedurilor de adoptare internă, Curtea urmează să emită un aviz nemodificat cu privire la fiabilitatea conturilor consolidate UE din 2020, așa cum am făcut în anii precedenți. Prin urmare, în orice scop, cifrele publicate de Comisie sunt definitive”, a mai declarat acesta.

La începutul negocierilor cu UE se estimase că suma va fi undeva la 34 de miliarde de lire sterline.

Un acord comercial și de cooperare între Marea Britanie și UE a fost încheiat în decembrie, după mai bine de patru ani de negocieri, încheindu-se astfel cei 47 de ani de aderare a Regatului Unit la UE.


…A fost dezvăluită suma ENORMĂ pe care Marea Britanie o va plăti pentru ieșirea din UE. Este mai mare decât se știa. O parte trebuie achitată în termen de ȘASE LUNI…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]
bilet anglia-italia

Finala EURO 2020. Un bilet la meciul Anglia-Italia de pe Wembley a ajuns să coste cât un apartament din România. UEFA avertizează: „ATENȚIE LA FALSURI!”

Breaking News: ROMÂNIA a actualizat LISTA ROȘIE de călătorie. Ce noutăți sunt pentru românii din Marea Britanie