in

A început exodul marilor bănci din Londra. Pierderi de sute de miliarde de euro

Londra ar putea pierde 800 de miliarde de euro până în martie 2019, după ce mai multe bănci importante au început să își mute operațiunile în orașul Frankfurt, din Germania, scrie The Guardian.

Grupul de lobby Frankfurt Main Finance a confirmat că 30 de bănci și companii financiare au ales orașul din Germania pentru a-și muta sediile, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, la finalul lunii martie 2019.

Alte bănci, precum JP Morgan, Goldman Sachs sau Morgan Stanley, au în plan să își extindă operațiunile spre orașe precum Dublin sau Paris, așa că numărul instituțiilor financiare care vor pleca din Londra ar putea ajunge la 37.

„Ne așteptăm la un transfer de 800 de miliarde de euro în bunuri din Londra spre Frankfurt, mare parte a acestor transferuri vor avea loc în primul trimestru din 2019”, a spus Hubertus Väth, directorul Frankfurt Main Finance.

Bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare sunt într-o cursă contra cronometru pentru a obține licențele necesare și a-și organiza forța de muncă înainte ca Marea Britanie să iasă din UE.

Băncile se confruntă cu o alegere: să își relocheze doar operațiunile absolut necesare sau să își mute cu totul afacerea”, spune Väth.

Lloyds, Standard Chartered, Credit Suisse, Citigroup și Nomura se numără printre băncile care își vor muta birourile la Frankfurt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi violatori, unul englez, altul român, discutau prin mesaje despre fantezii sexuale cu fetițe

Unirea care lipsește