in

A votat pentru Brexit, acum se căiește amarnic: „Doar un nebun ar fi votat, dacă ar fi știut ce va urma”

Un antreprenor britanic care a votat în favoarea Brexit a declarat, în cadrul unei interviu la o televiziune daneză că regretă decizia și că „viața a devenit foarte dificilă” când Marea Britanie a părăsit UE.

El a admis că se simte mințit pentru că altceva a înțeles el sau a promis guvernul la acel moment.

Ian Perkes, exportator de pește din Brixham, Devon, a declarat pentru DR (Danemarca), citat de Adevărul, că fost mințit cu privire la implicațiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și că afacerea sa, ca și a altora din industrie, a avut de suferit.

„Credeți că aș fi votat pentru Brexit dacă aș fi știut că urma să mă coste 80.000 de lire pe an? Bineînțeles că n-aș fi făcut-o. Doar un nebun ar fi votat pentru asta, dacă ar fi știut ce va urma”, a spus Perkes.

Întrebat dacă se simte mințit, antreprenorul admite că se simte înșelat și își regretă decizia. „Păi da, am fost mințiți. Ni s-a spus că vom avea comerț liber, nu ne-au garantat că ne vom lua înapoi limita de 12 mile, dar am presupus asta, având în vedere ce am înțeles din ce am citit și noi, dar ce ne spuneau și ei, că așa va fi”.

Dacă ar trebui să mai aleagă o dată, Parkes spune că s-ar sfătui pe sine: „Nu fi bleg, rămâi în Europa. De ce ai vrea să ieși?  Viața a devenit foarte dificilă de când am părăsit UE și nu întrevăd un final fericit în momentul acesta. Așa că, da, n-am priceput cum trebuie, recunosc că am greșit, și nu sunt un caz izolat”, a mărturisit el.

Pescarii din UK, revoltați că nu pot vinde pește în UE, după Brexit

Perkes a declarat pentru Daily Express că vânzările sale au scăzut de la 375.000 de lire, în ianuarie 2020, la 74.000 de lire, în luna ianuarie a acestui an.

Deși reprezintă sub un procent din PIB-ul Marii Britanii, pescuitul a căpătat o valoare simbolică pentru cei care au votat pentru Brexit în măsura în care au dorit redobândirea controlului asupra apelor de pescuit, arată publicația britanică.

Numai că orașele de coastă din Regatul Unit, care depind de pescuit pentru mijloacele de trai, se confruntă cu mari dificultăți în a-și duce produsele perisabile în Uniunea Europeană, date fiind controalele vamale ce provoacă mari întârzieri.

Pe 18 ianuarie, firmele exportatoarele de pește din Scoția și Anglia au protestat în fața guvernului conducând camioane de marfă pe care scria: „Carnajul Brexitului” și „Guvernul incompetent distruge industria crustaceelor”.

La acea dată, industria era aproape blocată, unii exportatori nereușind să transporte decât foarte putina marfă sau deloc în țările UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hyde Park, Londra: Elevă de 15 ani, înjunghiată în timpul adunării fumătorilor de canabis

Pandemia crește natalitatea în Marea Britanie. Cel mai mare număr de gravide din ultimii 5 ani