in

Abramovici riscă să fie sancționat de guvernul britanic ÎNAINTE să vândă Chelsea

Abramovici riscă să fie sancționat de guvernul britanic ÎNAINTE să vândă Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovici s-ar putea confrunta cu sancțiuni înainte de a putea finaliza vânzarea clubului de fotbal Chelsea, după ce guvernul a anunțat că ar putea viza „sute” de ruși bogați din Marea Britanie.

Miliardarul Abramovici deține Chelsea din 2003, dar a anunțat miercuri, 2 martie, că va vinde clubul din Premier League pentru 3 miliarde de lire sterline, în contextul invaziei Ucrainei de către țara sa.

Săptămâna trecută, banca comercială americană The Raine Group, cu care Abramovici este în parteneriat pentru a supraveghea vânzarea, a stabilit un termen limită pe 15 martie pentru ca potențialii cumpărători să depună oferte oficiale, arată Daily Mail.

Dar ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că proiectul de lege al Guvernului privind criminalitatea economică (transparență și aplicare) – consolidat cu noi măsuri menite să întărească regimul de sancțiuni al Regatului Unit împotriva rușilor bogați – urmează să fie aprobat de Parlament cu o zi înainte.

Dacă legislația va trece de Camera Comunelor și de Camera Lorzilor până luni, 14 martie, așa cum este de așteptat, Abramovici ar putea fi lovit cu sancțiuni înainte de a putea accepta orice ofertă pentru clubul său de fotbal.

Roman Abramovici își vinde în grabă proprietățile de lux din Londra

Superyacht-ul „Eclipse” al magnatului rus, în valoare de 330 de milioane de lire sterline, a părăsit insula olandeză St Maarten din Caraibe joia trecută și a pornit spre apele internaționale, în încercarea de a evita să fie capturat de autorități.


Regatul Unit s-a confruntat cu critici pentru viteza și amploarea sancțiunilor pe care le-a anunțat, unii dintre partenerii săi internaționali mergând mai departe și acționând mai rapid.

Aproape 100 de oligarhi, politicieni și companii din întreaga lume au fost sancționați de UE sau SUA, dar nu și de Marea Britanie, care a adus până acum sancțiuni împotriva unui total de 13 entități rusești.

„Dacă Parlamentul va adopta legislația până luni, 14 martie, vom putea sancționa sutele de persoane până marțea viitoare, la 15 martie”, a spus Truss, în timp ce ministrul de interne Priti Patel a declarat că proiectul de lege „va trimite un semnal foarte puternic că Regatul Unit nu va fi casă pentru corupție”, a spus ministrul de Interne britanic, Priti Patel.

Patel a mai spus că Guvernul va prezenta un al doilea proiect de lege privind criminalitatea economică în următoarea sesiune parlamentară, cu măsuri suplimentare „pentru că pur și simplu nu putem introduce toate măsurile în acest moment”.

Abramovici, în vârstă de 55 de ani, s-a angajat să anuleze 1,5 miliarde de lire sterline din împrumuturile clubului său de fotbal și a spus că încasările din vânzarea acestuia vor fi direcționate pentru a oferi ajutor victimelor conflictului –  din ambele țări.

Oligarhul a scăpat până acum de sancțiunile aplicate unora dintre conaționalii săi bogați.


///Abramovici riscă să fie sancționat de guvernul britanic ÎNAINTE să vândă Chelsea///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Război în Ucraina: Rusia amenință că taie gazul în UE dacă Occidentul va impune embargou asupra petrolului

Război în Ucraina: Rusia amenință că taie gazul în UE dacă Occidentul va impune embargou asupra petrolului

Studiu la Oxford: Infecția cu coronavirus poate micșora creierul