in

Acuzații la adresa Guvernului britanic: „Îi pedepsește pe români să nu își vadă familiile… Doar vaccinurile făcute în Marea Britanie sunt un succes”

O jurnalistă de origine română care scrie pentru platforma The London Economic face o analiză tăioasă cu privire la ultimele hotărâri ale Guvernului britanic de a nu include țări din estul Europei pe lista verde de călătorii, mai ales în condițiile în care în Regatul Unit sunt milioane de rezidenți ai acestor state.

Andra Măciucă spune că este vorba despre „un afront xenofob” la adresa cetățenilor Uniunii Europene făcut de guvernul conservator de la Londra.

Ea argumentează această acuzație prin faptul că, spre exemplu, România, „din motive pe care nu le cunoaștem, a fost în mod constant pe lista galbenă și cu siguranță acest lucru nu are nimic de-a face cu Brexitul și cu dorința de a-i ține departe pe est-europeni”.

S-a făcut anunțul OFICIAL! Ce țări intră pe lista verde a Marii Britanii. Uniunea Europeană se revoltă

Citându-l pe ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, jurnalista arată că „rezidenții din Marea Britanie care sunt complet vaccinați nu vor trebui să se izoleze atunci când vin din țările de pe lista galbenă”.

„Deci, dacă întâmplător locuiești pe această bucată de pământ, poți merge într-o țară de pe lista galbenă, să te amesteci cu oamenii ei și să te întorci bucurându-te de privilegiul de a nu fi nevoie să te autoizolezi dacă ești complet vaccinat”, scrie Andra Măciucă.

„Dar dacă un rezident al unei țări de pe lista galbenă dorește o vacanță în Marea Britanie sau vrea să-și vadă familia de aici, el poate avea toate vaccinurile pe care le dorește, dar ar trebui să aleagă între a nu-și vedea familia, a-și pierde concediul anual sau a-și pierde slujba. La urma urmei, doar vaccinurile făcute în Marea Britanie înseamnă succes”, mai arată ea.

Ea mai scrie că România are puțin peste un milion de cazuri înregistrate de infecții cu COVID și peste 32.000 de decese, mai puține proporțional cu populația sa decât cele 4,6 milioane de cazuri din Marea Britanie și 128.048 de decese.

„Și întrucât continuă să argumenteze că „își bazează toate deciziile pe știință”, ar fi minunat să știm ce știință stă la baza deciziei de a nu mai pune în carantină sosirile din Insulele Baleare, convenabil, o destinație populară de vară pentru britanici. Sau este vorba despre știința din spatele tuturor țărilor de pe lista verde unde 99% dintre oameni nu ar călători, deoarece sunt prea departe și costurile de călătorie ar fi prea mari”, se mai arată în articol.

Tot articolul în puteți citi AICI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 4.4]

Guvernul britanic autorizează 60.000 de spectatori la semifinalele și finala EURO 2020 de pe Wembley. Cum vor putea intra pe stadion fanii

Matt Hancock a demisionat din funcția de ministru al Sănătății din Marea Britanie în urma scandalului încălcării regulilor pandemiei cu amanta