in

Adulții din Anglia devin automat donatori de organe. Legea a intrat în vigoare pe 20 mai

Adulții din Anglia devin automat donatori de organe. Noua lege care a intrat în vigoare pe 20 mai, arată că fiecare adult rezident în Anglia este de acum donator de organe, dacă nu optează altfel (comunicatul de presă NHS poate fi citit aici).

Astfel, pacienții care așteaptă transplanturi vor beneficia de o nouă lege care arată că fiecare adult este considerat automat donator de organe.

În conformitate cu legislația, se consideră că toți oamenii din Anglia și-au dat consimțământul pentru ca organele lor să fie donate atunci când vor muri – cu excepția cazului în care optează în mod specific sau fac parte dintr-un grup exclus. Această metodă va duce la alte 700 de transplanturi în fiecare an, până în 2023.

Noua legislație este cunoscută sub numele de „legea lui Max și a Keira”, după moartea lui Keira Ball, în vârstă de nouă ani, care a salvat viața lui Max Johnson și a altor trei persoane.

Legea lui Max și a Keira

În fiecare zi, în UK, o persoană moare în așteptarea unui transplant. Începând cu 20 mai 2020, toți adulții din Anglia vor fi considerați donatori de organe și țesuturi la moartea lor. Sunt exceptate cazurile în care persoanele și-au înregistrat decizia de a nu dona sau dacă se află în unul dintre grupurile excluse.

Astfel, donarea de organe va funcționa pe baza unui sistem de exprimare a refuzului explicit (opt-out). Cu alte cuvinte, în cazul în care nu ați confirmat că nu doriți să fiți donatori de organe se va considera că sunteți de acord să vă donați organele la moartea dumneavoastră.


Refuzul se poate face prin înregistrarea în Registrul NHS al donatorilor de organe sau prin informarea prietenilor și a familiei.

Sistemul de sănătate din UK: legea privind donarea de organe se modifică

Donarea de organe rămâne un act de generozitate. Deci, decizia de a fi donator de organe vă aparține în continuare dumneavoastră.

Familia va fi în continuare implicată înainte de a merge mai departe cu procedura de donare a organelor.

Excepții

Aceste modificări vor afecta toți adulții din Anglia. Sunt exceptate cazurile în care aceștia au înregistrat o decizie de a nu dona. De asemenea, există categorii de persoane excluse:

  • persoane cu vârsta sub 18 ani
  • cei care nu dețin capacitatea mintală de a înțelege noile aranjamente și de a lua măsurile necesare
  • persoanele care se află în vizită în Anglia și cele care nu locuiesc aici în mod voluntar
  • persoanele care au locuit în Anglia mai puțin de 12 luni înainte de deces.

Majoritatea persoanelor sprijină donarea în principiu și ar fi dispuse să devină donatori de organe. Cu toate acestea, mulți nu iau această decizie în mod clar. Acest lucru se face prin înregistrarea în Registrul NHS al donatorilor de organe, fie prin informarea familiilor.

Înregistrarea deciziei de a fi sau nu donator de organe

Angie Ditchfield, Diversity Lead Nurse – Organ Donation (Asistentă șefă privind diversitatea în îngrijirea pacienților – Donarea de organe), afirmă:

Legea privind donarea organelor se schimbă pentru a ajuta mai multe persoane să doneze mai multe organe pentru a salva mai multe vieți. Este important ca fiecare să își rezerve timp să ia în considerare posibilitatea de a fi donator de organe atunci când mor și să își împărtășească decizia cu cei dragi lor. Faptul de a spune familiei ceea ce îți dorești poate simplifica lucrurile pentru membrii familiei într-o perioadă dificilă.”

Pentru a afla mai multe și pentru înregistrarea deciziei dumneavoastră de a deveni sau nu donatori de organe, vizitați: www.organdonation.nhs.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
să strângem fructele și legumele

Prințul Charles le cere britanicilor să iasă pe câmp și să ajute fermierii să strângă recolta: «Avem nevoie de o armată ca să strângem fructele și legumele»

Lucrezi în construcții sau în depozit în UK? Ești participant la cea mai mare ruletă rusească. Sunt toate șansele să fii deja infectat!