in

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a suspendat RUSIA din Consiliul pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat joi suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului – cu 93 de voturi pentru, 24 de voturi împotrivă și 58 de abțineri.

Înainte de vot, Ucraina i-a îndemnat pe membrii Națiunilor Unite să elimine Rusia din organismul principal pentru drepturile omului. Ambasadorul Ucrainei la ONU a declarat că Rusia a comis „încălcări oribile ale drepturilor omului și abuzuri care ar fi echivalate cu crime de război și crime împotriva umanității”, scrie The Independent.

Sergi Kislitsa a prezentat rezoluția inițiată de SUA în fața celor 193 de membri ai Adunării Generale. „Acțiunile Rusiei sunt peste măsură”, a spus el. „Rusia nu doar comite încălcări ale drepturilor omului, ci zguduie bazele păcii și securității internaționale”.

Ambasadorul adjunct al Rusiei, Gennadi Kuzmin, a cerut membrilor să voteze „nu” și a numit rezoluția „o încercare a Statelor Unite de a-și menține poziția dominantă și de a prelua controlul”.

Într-un proiect de text emis înainte de vot, Moscova a fost acuzată că a creat o „criză umanitară” în Ucraina.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că Rusia trebuie avertizată să nu continue să acționeze cu „atâta impunitate” și a spus că această țară doar „pretinde” că respectă drepturile omului.

Rusia, noi acuzații la adresa Marii Britanii. Regatul Unit ar bloca reuniunea ONU cerută de Putin

Ucraina a acuzat trupele ruse că au ucis sute de civili în Bucha, dar Moscova a negat că este de vină.

De când a început invadarea Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, Adunarea Generală a ONU a adoptat două rezoluții de denunțare a Moscovei, cu 141 și 140 de voturi pentru.

Ce înseamnă această suspendare pentru Rusia

Până la suspendarea Rusiei, consiliul, care are sediul la Geneva, avea 47 de membri. Rusia era în al doilea an dintr-un mandat de trei ani.

UNHRC, care a fost înființată în 2006, nu poate lua decizii obligatorii din punct de vedere juridic. Poate, totuși, să autorizeze investigații și să trimită mesaje politice puternice.

Luna trecută, organismul a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile de încălcare a drepturilor, inclusiv posibile crime de război, în Ucraina, de când Rusia și-a început atacul.

Suspendarea Rusiei este mai mult decât o pierdere a prestigiului.

Este un semnal că două treimi dintre membrii Adunării Generale a Națiunilor Unite consideră că această țară nu este potrivit să aparțină unui organism internațional pentru drepturile omului.


Adunarea Generală a Națiunilor Unite a suspendat RUSIA din Consiliul pentru Drepturile Omului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

elena udrea prinsă

Elena Udrea, prinsă în Bulgaria. Încerca să treacă în Grecia

Furt impresionant de motorină

Marea Britanie: Hoții au dat iama în rezervoarele Marinei Regale britanice. Furt impresionant de motorină