in

Agresiune asupra unor cetăţeni români în Marea BritanieConform unui comunicat al Poliţiei din Sussex, din data de 7 februarie, rezultă că la 25 ianuarie 2013, doi cetăţeni români au fost agresaţi în oraşul Brighton din Marea Britanie, de către doi bărbaţi, în timp ce aşteptau un autobuz, pentru motivul că sunt români.

Ambasada României la Londra a luat legătura cu poliţia britanică pentru a se interesa de starea cetăţenilor români şi pentru a exprima dezaprobarea şi îngrijorarea faţă de această agresiune. Ambasada va continua să monitorizeze evoluţiile şi rezultatele investigaţiei acestui caz şi este pregătita să ofere asistenţă consulară de specialitate in limita competentelor.

Până la această oră, Ambasada României la Londra nu a fost contactată de niciun cetăţean român implicat în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că astfel de agresiuni asupra cetăţenilor români sunt inadmisibile şi solicită autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor în conformitate cu gravitatea faptei şi prevederile legale.

Asemenea fapte reprobabile pot fi încurajate de campania dusă în anumite mass-media britanice, precum şi de declaraţiile unor politicieni britanici la adresa cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor britanice să descurajeze orice mesaje şi puncte de vedere oficiale care pot induce atitudini de natură rasistă la nivelul populaţiei.

Sursa: mae.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoţ român eliberat după ce a stat o singură zi în arest

Românii despre carnea de cal: Noi am vândut-o ca pe… carne de cal