in

Ajutoare sociale, numai pentru cine vorbeşte englezăImigranţii şomeri care nu se deranjează să înveţe engleza vor rămâne fără ajutoare sociale, promite premierul David Cameron. Solicitanţii de ajutoare sociale care nu pot vorbi şi scrie în engleză vor trebui să urmeze cursuri de limbă engleză, altfel ajutoarele le vor fi suspendate pe o perioadă de până la trei ani.

Această măsură, anunţă premierul David Cameron şi ministrul Muncii şi Pensiilor Iain Duncan Smith, se aşteaptă să se aplice la circa 67.000 de persoane care primesc indemnizaţii de şomaj (Jobseeker’s Allowance).

Măsura îi vizează pe şomerii străini ale căror competenţe lingvistice sunt atât de slabe încât există puţine şanse sau deloc să li se ofere un loc de muncă. Mare parte din grupul de 67.000 de solicitanţi de beneficii sunt imigranţi cu drept de muncă în această ţară, însă un număr semnificativ sunt oameni născuţi în Marea Britanie a căror educaţie a fost atât de slabă încât abia sunt în stare să comunice.

Vorbind pe timpul unei vizite la Brixton, sudul Londrei, Cameron a declarat: “Scăpăm de vechea idee potrivit căreia poţi avea bunăstare fără ca aceasta să fie condiţionată. Noi spunem că dacă există ceva de ce ai nevoie pentru a te ajuta să ai un loc de muncă, de exemplu să fii capabil să vorbeşti engleză şi să înveţi engleza corespunzător, ar trebui să fie o cerinţă să faci acel studiu pentru a primi beneficiile.

Asta este bine pentru tine fiindcă te va ajuta să te angajezi, este bine pentru contribuabili pentru că noi nu vom irosi bani pe ajutoare sociale care nu sunt necesare, şi este bine pentru economie pentru că noi vrem mai mulţi oameni la muncă pentru crearea unei economii mai mari şi mai productive”.

Consilierii Jobcenter Plus vor trimite oamenii la cursuri de engleză, în cazul în care consideră că le lipsesc competenţele necesare pentru a ocupa un loc de muncă de pe piaţa locală a muncii.

Dacă solicitanţii refuză sau nu se prezintă la cursurile care le-au fost recomandate, li se va suspenda indemnizaţia de şomaj timp de trei luni. La a doua abatere beneficiile vor fi suspendate timp de şase luni iar la a treia timp de trei ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ion Paciu, membru al “The Royal Photographic Society”: “Frumosul este pretutindeni”

24 septembrie 2011